Kim Björkegren ny tränare i Hovås Billdal

Hovås BIlldal har gjort klart med Kim Björkegren som blir föreningens nye huvudtränare efter Jessica Julin som förde laget till en femteplats i Elitettan 2015. Kim kommer senast från IK Gauthiods herrar i division två.
Kim Björkegren ny tränare i Hovås Billdal. Foto: Bibbi Dahlström

– Vi är väldigt glada att kunna presentera en så ambitiös och välutbildad tränare som Kim Björkegren. Kim var hela tiden klubbens och spelarnas förstaval och vi ville ha ett helt nytt namn utan relation till någon av spelarna. Vi är övertygade om att han kommer kunna få våra spelare att ta ytterligare kliv i sin utveckling säger senioransvarig på damsidan Mats Wennergren.

Kim är UEFA A-utbildad och har ytterligare flertalet tränarrelaterade utbildningar i ryggsäcken. Han har tidigare varit verksam i klubbar som IK Gauthiod, Tyresö FF och Älta IF.
– Det känns mycket inspirerande att få vara en del av Hovås Billdal IF. Jag har fått en väldigt positiv bild av de människorna jag träffat och jag hoppas kunna bidra med erfarenhet och kunskap, men även ett nytänk. Mina ambitioner är högt ställda och jag kommer jobba stenhårt för både min personliga, lagets och klubbens utveckling, säger Kim Björkegren i ett pressmeddelande.