Elina Johansson återvänder till Eskilstuna

Eskilstuna United får tillbaka en välkänd profil när Elina Johansson, som var med och spelade upp laget i Damallsvenskan, återvänder efter två i Hammarby.
Elina Johansson försöker ta sig förbi Jessica Samuelsson (Linköping). Foto: Bildbyrån

Strängnäs-tjejen Elina Johansson har representerat United i tre tidigare säsonger. Detta redan säsongerna 2008 och 2009 då hon spelade med United när hon var hemma från collegespel i USA. Senast Elina spelade med United var säsongen 2013 då hon var med att vinna Elitettan och avancera till Damallsvenskan.
De två senaste säsongerna har hon representerat Hammarby IF och under den gångna säsongen i Damallsvenskan noterades den 29-åriga mittfältaren/forwarden för tre mål.
Nu är Elina klar för en comeback på Tunavallen och spel i Eskilstuna United DFF 2016. Elina Johansson om att komma tillbaka till Eskilstuna United:
– Det känns riktigt bra att komma tillbaka till United, mycket har hänt sen jag spelade här sist men för mig känns det lite som att komma hem igen. Jag ser fram emot att få spela i ett lag med så många duktiga spelare och jag tror det kommer bli en fantastisk säsong, säger Elina Johansson i ett pressmeddelande.

Uniteds huvudtränare/sportchef Viktor Eriksson om Elina Johansson:
– Elina är en offensiv spelare som kan spela på de flesta positionerna på mittfältet och som forward. Vi känner henne väl sedan tidigare och ser fram emot att ha henne hos oss igen, säger Viktor Eriksson.

Elina har skrivit på ett avtal som sträcker sig över säsongen 2016.