Hanna Pettersson drog korsband - igen

Fotbollssäsongen blir rekordkort för Hanna Pettersson. På ett av Piteå IFs första träningspass i år ådrog hon sig på nytt en korsbandsskada.

Därmed har PIF tappat båda sina målfarliga anfallare från i fjol. Pauline Hammarlund har flyttat till Kopparbergs/Göteborg och utan Hanna Pettersson blir det att börja om för att skapa ett anfallsvapen som kan hota.

Det är inte första gången Hanna får sin fotbollssäsong spolierad av en skada. Hon bröt benet 2011 när hon spelade för Umeå och i Piteå 2013 drog hon korsbandet första gången.

Stellan Carlsson tränare i Piteå IF kommenterar:
–Till en början riktar vi tankarna till Hanna som dragit på sig den skada som alla fotbollsspelare fasar för. Sen får vi börja tänka om men redan inför säsongen hade vi fyllt på med forwardsalternativ som Tempest Marie Norlin, Felicia Karlsson och unga Klara Grahn. Vi följer som alltid vår plan med att utveckla spelare och för de här tre kan man inte ställa kravet direkt att gå in och ersätta Hanna som med sina 10 mål ifjol förstås var och är en viktig spelare. Det finns inget smörgåsbord med spelare att välja bland men det är klart att vi börjar leta efter ytterligare en spelare som kan gå in på mittfältet eller i anfallet.

Läs mer