Guldhjältarna har nya mål i sikte

Efter sommarens EM-succé för F19-landslaget i Israel blickar nu guldhjältarna framåt mot nya medaljer. I november väntar U20-VM i Papua Nya Guinea men redan nu befinner sig Sveriges F19/U20-landslag på landslagsläger med målet mot ännu ett framgångsrikt mästerskapsår.
F19-landslaget jublar efter EM-guldet 2015. Foto: Bildbyrån

– Det har varit ett fantastiskt läger med massa talangfulla tjejer, vi kommer att ha ett otroligt landslagsår framför oss, berättar förbundskapten Anneli Andersén.

Det är ett spännande år som spelarna i det svenska ungdomslandslaget har framför sig. Massor av landslagsverksamhet med en turneringskvalificering som sticker ut från mängden – VM-slutspel i Papua Nya Guinea. Därför har förbundskaptenerna för F19/U20-landslagen Anneli Andersén och Calle Barrling tagit ut en trupp på 40 spelare som tillsammans med ledningen har tillbringat några intensiva dagar på Riksidrottsförbundets idrottsanläggning på Bosön.

Under sex dagar har truppen tillsammans med ledningen gjort fystester, tränat fotboll och haft individuella samtal för att inleda verksamheten ungdomslandslaget 2016.
– Spelarna har under några dagar fått möjlighet till massa personlig utveckling. Bland annat utveckling inom kost, taktik, tips på hur man tränar upp sin rörlighet och massa andra hjälpmedel för deras fotbollsutveckling, berättar förbundskapten Anneli Andersén till Damfotboll.com.

Under måndagen genomför spelarna ett sista träningspass som avrundning på landslagslägret. Truppen består av spelare från årskullarna 1998 till 1996, och Anneli är imponerad över det hon har sett under lägerdagarna.
– Vi är jättenöjda. Det är ett fantastiskt bra gäng att få jobba tillsammans med, otroligt duktiga fotbollsspelare som är här. Men det är lite trötta ben. En del av tjejerna har bara en veckas träning i benen, så det är många som är ömma efter en träningsperiod fylld av maxträning, säger Anneli.