Fick inte visum för OS-kval

Nya Zealand är klart för OS i Rio utan att spela returmatchen i Oceaniens OS-kval mot Papua Nya Guinea, som inte fått visum för att åka till Nya Zealand.

Hemmamötet förlorade Papua Nya Guinea med hela 1-7 i lördags, så chansen att vända på siffrorna i returen som skulle spelats på tisdagen var ganska små.

Därmed är sju av de tolv OS-lagen klara:
Sydafrika, Zimbabwe, Colombia, Nya Zealand, Brasilien, Tyskland och Frankrike.

mia.e. 2016-01-27 21:19

Nya Zealand är ju tveklöst det starkare laget, också bekräftat med 1-7 vinsten, och chanserna för Papua Nya Guinea att vända siffrorna finns inte riktigt... men den här nyheten väcker ändå 'uppseende'... Nu kan det ju hända att nyheten inte är exakt återgiven i internationell media (eller vår; där jag sett den har skälet till visumhinder inte berättats) och Papua Nya Guineas lag kanske på egen hand har lämnat återbud av en samling skäl som gjort resan oöverkomlig - men om de haft alla avsikter att resa och endast visumskälet varit ett hinder, då måste man ju undra vari hindret för visum funnits?

Det kan ju hända att Papua Nya Guineas myndigheter på något sätt utgjort ett hinder i pappershanteringen för laget i fråga, med förseningar eller vad det kan ha varit, eller att PNG:s fotbollsförbund missat något i förfaringssättet kring visumpapper, men om Nya Zealändska myndigheter inte godkänt en visumansökan från Papua Nya Guinea av något skäl PNG:s damlandslag inte är delaktigt i och de precis därför inte kunnat infinna sig till match, om de absolut velat spela men inte kunnat komma in i landet där matchen förlagts, då ser det ju illa ut... Även om ena lagets poäng i matchen, segern, kunnat förutses redan före match. Om PNG inte har haft någon som helst chans att infinna sig, ta sig fram till spelplatsen, då måste ju arrangemanget kring var matchen spelas ha ändrats...

Nu är det ju säkert en samling av skäl som säkert fått Papua Nya Guinea att själva lämna återbud, men visst får nyheten en att 'lyfta på ögonbrynen' lite. Det finns ju stora skillnader i förutsättningar för fotboll överallt, men det ska ju i alla fall finnas en möjlighet att spela. Det måste det ju tas lite seriöst på också tycker man..
Någon som sett skälet till visumkrånglet angett någonstans? Vad ska man tro om framtiden, snart behöver länder inte kvala längre, utan vi kan lotta fram bara vilka som har lyckan att få resa och delta i stora mästerskap... ? :/ ...

Thorsten Frennstedt 2016-01-27 22:35

Om det var andra skäl än att någon eller några i PNG-truppen inte beviljats visum, som var grund till att lämna walk over får man hoppas FIFA närmar granskar värdlandet man tilldelat slutspelet i U20-VM.