Samuelsson och Rubensson kompletterar

Förbundskapten Pia Sundhage presenterade på tisdagen de två spelare som gör landslaget komplett inför OS-kvalet i Holland 2-9 mars. Det är backarna Jessica Samuelsson, Linköpings FC och Elin Rubensson, Kopparbergs/Göteborg FC som lägger beslag på de två sista platserna.
Jessica Samuelsson och Elin Rubensson tog plats i OS-kvaltruppen. Foto: Bildbyrån (arkiv)

När OS-kvaltruppen togs ut avvaktade Sundhage med två platser då många spelare stod på skadelistan. Både Samuelsson och Rubensson var med på träningslägret i Göteborg. Rubensson skadade sig inför landskampen mot Skottland som avslutade lägret och Linköpings Samuelsson under landskampen.
Men nu är båda återställda och uttagna till OS-kvalet.

-- Tufft motstånd väntar och vi väljer att ta med nio backar i truppen, med Samuelsson och Rubensson får vi in ytterligare erfarenhet och speed, säger Sundhage till svenskfotboll.se

Martin 2016-02-26 21:28

Har man riktigt flyt kanske Rubensson får spela mittfältare med så många backar uttagna. Hon såg riktigt vass ut i den positionen mot LFC i cupen trots vad man får anta är viss ringrostighet efter skadan och jag tror hon skulle göra bättre ifrån sig där även i Landslaget.