Bosniens F19-landslag möter QBIK

På lördag kommer QBIK F19-lag att delta i Play For Hope i Degerfors. Turneringen och arrangörsklubben Ängebäck BK samlar in pengar till Barncancerfonden. På grund av ett återbud kommer Bosniens F19-landslag att spela en match mot QBIKs jämnåriga.

Initiativtagaren till denna fotbollsturnering är Reuf Jahic som för andra året på raken bjuder in till fotbollsshow, där fotbollen sätts in i ett större sammanhang.
Ängebäck BK samlar in pengar till Barncancerfonden. 2015 uppgick den totala gåvosumman till 20 000 kr.

I fjolårets upplaga tog sig de långväga gästerna i ZOFK Gradina inte bara hela vägen från Bosnien till Sverige för att spela, utan även hela vägen till slutseger. Tyvärr fick bosniskorna lämna ett sent återbud till årets upplaga men som en blixt från klar himmel stod det helt plötsligt klart att Bosniens självaste F19-landslag kommer att ställa upp med ett lag.
– Vi i QBIK F19:s coachstab är mycket stolta över att ha blivit inbjudna till denna välgörenhetsturnering, där vi vid sidan av lite matchning mot motståndare värda namnet även får vara en del av något som är bra mycket större än fotboll. Lyfter på mössan för ett initiativ som detta, skriver QBIKs kanslichef Viiktor Svensson på klubbens hemsida.