Sveriges F19/97 nollade Italien

Både U20- och F19-landslagen befinner sig i La Manga. På torsdagen spelade det yngre mot Italien och vann övertygande med 4-0.

Både Emma Holmgren (Sirius) och Moa Öhman (Piteå IF) som vaktade målet var sin halvlek hade glädjen att håll nollan trots att Italien skapade chanser åtminstone fram tills Rebecka Blomqvist (Kopparbergs/Göteborg) gjorde sitt första mål i den 25:e minuten. Hon gjorde även 2-0 i mitten av andra halvlek. Elin Åkerman (Sirius) och Filippa Angeldal (Hammarby) fyllde på innan matchen gick in på slutkvarten.

- Vi är supervassa i ett par omställningar mot det italienska laget. Vi hotar med kvicka spelare som går bra i djupled. I en omställning bjuder vi på en snygg spelvändning som senare resulterar i mål. Det var riktigt begåvat och roligt att se från laget, säger förbundskapten Anneli Andersén till svenskfotboll.se.
_ Vi är supervassa i ett par omställningar och hotar med kvicka spelare som går bra i djupled. I en omställning bjuder vi på en snygg spelvändning som senare resulterar i mål. Det var riktigt begåvat och roligt att se från laget.
- Det är alltid roligt att vinna matcher och som förbundskapten måste man vara nöjd med helheten vid en 4-0-seger. Jag är riktigt nöjd med totala bilden av matchen men som alltid finns det små detaljer att slipa vidare på inför EM-kvalet.