Vittsjötränaren andas ut

Ett uttänjt ledband på Katie Fraine och en lättare hjärnskakning på Ifeoma Dieke blev resultatet av de båda Vittsjö-spelarnas inbördes krock i helgens träningsmatch mot LB O7. Thomas Mårtensson, Vittsjös GIKs tränare berättar:
Skottlands och Vittsjös Ifeoma Dieke. Foto: Bildbylrån (arkiv)

– Katie kom just ifrån en undersökning nere i Malmö där man konstaterat att hon har ett uttänjt ledband i knäet, skönt att det inte var värre för tankarna om korsbandsskada fanns ju där måste jag erkänna. Nu ska det räcka med rehabträning i 2-4 veckor innan Katie är igång igen.

Det var i en inläggssituation målvakten Katie Fraine hoppade upp samtidigt som backen Ifeoma Dieke gick in i samma situation. Ifeoma, som gjorde sin första match efter en tids skadefrånvaro, fick en smäll mot huvudet och svimmade av.
– Ja, hon tuggade fradga och ögonen rullade runt, det såg mycket otäckt ut en lång stund, berättar Mårtensson till damfotboll.com.
– Men som tur är kom hon undan med en lätt hjärnskakning och blir borta runt 10 – 14 dagar. Vi tar inga risker utan följer de direktiv som finns när det gäller en hjärnskakning.