Elaine blir huvudtränare i Elitettan

Älta IF byter tränare för damlaget i Elitettan. Förra landslagsspelaren för Brasilien Elaine Estrela Lokko (tidigare Moura) tar över efter Omid Sulefani som lämnar uppdraget efter ett och ett halvt år som huvudtränare för laget.
Elaine Estrela Lokko tidigare ass. tränare i Djurgården blir nu tränare för Älta IF. Foto: Anders Henrikson

– Omid lyckades med en liten spelartrupp och knappa marginaler hålla Älta IF kvar i Elitettan 2015. Men inför seriestart 2016 bedömer klubben att det behövs ett nytt ledarskap för att få in ny energi och locka fler spelare till truppen, skriver Älta IFs fotbollsordförande Christof Borgström i ett pressmeddelande.
- Omid har gjort ett bra arbete i Älta IF med de knappa resurser vi lever efter. Tyvärr befinner vi oss återigen i en situation med en för liten spelartrupp och det är att utmana ödet lite väl mycket. En förändring behövs trots att den kommer sent på försäsongen.

Elaine har som bekant för de flesta en lång internationell och framgångsrik meritlista. Femfaldig svensk mästare, flerfaldig pan- och sydamerikansk mästare och olympiskt silvermedaljör bland annat. Hon fick avbryta spelarkarriären i Älta IF efter en svår knäskada. Senast har Elaine varit assisterande tränare i Djurgårdens damlag under ett och ett halvt år. Hon kommer gå en högre tränarutbildning som genomförs parallellt med tränarsysslan i Älta IF.
– Vi är glada och stolta över att få anställa vår första kvinnliga huvudtränare i klubbens historia och hälsar henne varmt välkommen tillbaka i Älta-familjen avslutar Christof Borgström.