Tennissiffror för Linköping mot Djurgården

Skillnaden mellan nykomlingen Djurgården och cupvinnarna Linköping var stor på lördagen när bortalaget vann enkelt med hela 6-1. Målen för bortalaget gjordes av Kristine Minde och Stina Blackstenius (2 vardera) samt Pernille Harder och Emma Lennartsson.Mia Jalkerud reducerade till 1-2 i början av andra halvlek..
Stina Blackstenius gör 6:1 till Linköping (Foto: Rainer Fussgänger)

Att det inte blev tvåsiffrigt har Djurgården målvakten Gudbjörg Gunnarsdottir att tacka för. Hon svarade för minst fyra kanonräddningar, men var chanslös vid de andra målen. Katrin Schmidt som så sent som i onsdags i Frankfurt kämpade för en plats i UWCL- semifinalen hade bytt ut Rosengårds-tröjan mot Djurgårdens och spelade hela matchen. Ett avbräck för Djurgården förstås att man tappade landslagsspelaren Emilia Appelquist ganska tidigt i matchen. Då stod det 0-1 efter Kristine Mindes mål.

Appelquist fick bäras ut av lagkamrater efter en situation i det egna straffområdet och hade mycket ont, men sade efteråt till damfotboll.com att det nog rör sig om en vadkaka som förhoppningsvis går över snart.

Matchen spelades på Lidingövallen. I skadade Fridolina Rolfös frånvaro var Kristine Minde uppflyttad anfallet vid sidan av Stina Blackstenius och Pernille Harder.
Linköping dominerade på kanterna där framför allt Jonna Andersson gjorde en bra match. Djurgården hade inte mycket att sätta emot och efter 0-2i halvtid blev det alltså hela1-6 till slut. Detta visar att Djurgården i nuvarande form knappast har en chans mot topplagen (man får börja mot Eskilstuna borta och fortsätter sedan med Rosengård hemma). Det är mot de andra lagen som DIF måste plocka poäng för att kunna hålla sig kvar i Damallsvenskan.