Linköping vinnare när alla är med och röstar

Den Damallsvenska Upptaktsträffen i Stockholm avslutades med en omröstning om vilket lag som kommer att ta hem SM-guldet och till skillnad mot förmiddagens omröstning förändrades resultatet till fördel för Linköpings FC.
Martin Sjögren, tränare i guldtippade Linköpings FC. Foto: Anders Henriksson

När alla fått ordning på sina mentometrar så blev det alltså Linköpings FC som fick flest röster och hela 52.8 procent tror att de ska vinna Damallsvenskan.
Att FC Rosengård blir tvåa tippade 37.7 procent av de tillfrågade.

Att årets Damallsvenska blir en fajt mellan just dessa två lag är alltså inte heller någon högoddsare. Något som Martin Sjögren, tränare i Linköpings FC kommenterade så här:
– Vi har gjort en stabil försäsong och har få förändring i vår trupp jämfört med ifjol så det är kanske inte så märkligt att vi finns med som favorit.

Rufus 2016-04-12 17:30

Överraskande röstning, men jag tror att det finns ett inslag av önsketänkande blandat med skadeglädje här. Många är nog både trötta och lite uppgivna inför bilden av FC Rosengård som den givna favoriten och guldvinnaren. Vet inte om Martin Sjögren och hans Linköpings FC håller med om detta, ödmjukheten är ett signum för "kloke Martin". För FCR kan det naturligtvis tjäna som extra tändvätska.