Kvarnsveden tog sin första poäng i premiären

Det var fördel Kvarnsveden inför 911 på Ljungbergsplanen i Borlänge när hemmalaget spelade sin debutmatch i Damallsvenskan mot skånska Vittsjö GIK. Målskyttarna är nya i seriens historia. Vittsjö tog ledningen genom kanadensiska Nkem Ezurike och målspottaren Tabitha Chawinga kvitterade.

Man såg debutnerverna i den första halvleken hos Kvarnsveden-spelarna eftersom de mötte uppgiften och motståndaren med stor respekt, men i pausen hade man nog förstått att det här var en match man skulle kunna vinna.

Vittsjö GIK såg lite vassare ut till en början, helt enkelt mer rutinerad medan Kvarnsvedens tio övriga spelare väldigt ofta sökte Malawis Tabitha Chawinga. Det tog ändå 34 minuter innan Vittsjö kom till sitt första (och enda!) skott på Lina Lundqvists mål. Nkem Ezurikes boll tog på minst en försvarare och ställde Lundqvist. Med ledningen i ryggen tog dock gästerna inte över helt och hållet. Istället fortsatte Kvarnsveden att kriga sig in i matchen och slutligen så hittade man Tabitha Chawinga på topp och hon var snabbare än både Ifeoma Dieke och Josephine Chukwononye och bara dundrade in kvitteringen fyra minuter före paus.

Den andra halvleken dominerades sedan i stort sett av Kvarnsvedens IK. Vid ett flertal tillfällen var ett ledningsmål nära för hemmalaget som vann skottstatistiken med klara 13-4.

Vittsjö var en stor besvikelse framåt, man fick inte igång sina individuellt skickliga spelare och det syntes att Thomas Mårtensson och Håkan Magnusson har en del kvar att göra för att få truppen att fungera tillsammans. Nu har de dock en hel veckla på sig före hemmapremiären mot Eskilstuna United. Kvarnsveden ska härnäst ge ut sig på en resa till Mallbacken i de värmländska skogarna.