Hammarby-vinst i Karlstad

Inför hela 314 som utgjorde QBIKs premiärpublik kunde Hammarby vinna premiärmatchen med 1-0 på Tingvalla IP i Karlstad.
Bajen-klacken gjorde inte resan förgäves. FOTO: Anders Andersson

Det märktes att det var premiärmatch i Elitettan. Båda lagen ville mycket men skapade inte mycket framåt i den första halvleken. Det dröjde ända till den 40:e minuten innan den första riktiga farligheten kom. Och då tog gästerna ledningen efter en tilltrasslad situation efter en hörna. Målet gjordes av Hanna Olsson. Hammarby fick ett antal hörnor med sig, men antingen räddade hemmalagets målvakt Nora Abolins enkelt, eller hamnade bollen långt utanför. Annars böljade spelet fram och tillbaka. Och seriefavoriten Hammarby hade svårt att komma förbi QBIK:s försvar.


Efter pausen kom Hammarby ut som ett helt annat lag och tog över matchen helt och hållet. Nu kunde QBIK knappt komma över mittlinjen. Hammarby skapade chans efter chans, men lyckades inte få någon av dem att resultera i mål. I den 56:e minuten var det ytterst nära då bollen rullade längs mållinjen men precis utanför bortre stolpen och ut. Det var större chanser hela halvleken att Hammarby skulle göra ett andra mål än att QBIK skulle göra kvittera.
I slutet på matchen fick dock hemmatjejerna en chans, men gästernas målvakt Lina Ringshamre räddade säkert. Till gästernas bästa spelade utsågs Olga Ekblom och till bästa spelare i hemmalaget utsågs Linnea Berger.

– Vi gjorde en strålande andra halvlek, och en klart godkänd första, säger Olof Unogård, tränare i Hammarby. Vi gjorde några förändringar i pausen till det bättre. Det var en tuff inledningsmatch, och vi är glada över att vi fick med oss tre poäng.

– Vi försöker, säger Ronny Spjuth, tränare i QBIK. Och vi gör en hyfsad match. Vi har några bra brytningar i första halvlek, och skulle ha kunnat ta något poäng. Men Hammarby är favorit så det är inte skamligt att förlora mot dem. När de gör 0 – 1 kan de bara bevaka och vi blir stressade.

Taggar: ,