Kvarnsvedens historiska trepoängare

Redan i andra omgången möttes två lag som av experter inför säsongen sagts bli bottenlag. Matchen på Fryxellska skolan i Sunne mellan Mallbacken och Kvarnsveden slutade med en historisk första seger i Damallsvenskan för bortalaget nykomlingen Kvarnsvedens IK. Det blev till slut 3-1 till laget från Dalarna inför 508 åskådare

. Redan i den femte minuten kom ledningsmålet för Kvarnsveden genom Caroline Lundberg, nyförvärvet från Sirius. Det var en boll på djupet till Tabitha Chawinga som blev fri med målvakten Lee Alexander som räddar första läget. Chawinga får dock tillbaka bollen igen och får in bollen till Lundberg som gör mål.

Det var Kvarnsveden som var lite bättre i första halvlek och skapade lite fler chanser och hade mer boll. De få lägen som Mallbacken hade, hade Elin Nyman. I slutet av första halvlek gick Tabitha Chawinga omkull i straffområdet i duell med Sarah Bergman, en av de bättre i hemmalaget. Domaren valde att inte blåsa.

Direkt i andra halvlek, i 47:e minuten utökade Kvarnsveden ledningen till 2-0 genom Agnes Dahlström. Även denna gång var det Tabitha Chawinga som spelade fram genom ett inlägg från vänster som Mallbackenförsvaret inte fick bort. Agnes Dahlström rullade in bollen i mål.

Bara två minuter efter målet fick Elin Nyman i hemmalaget en skottchans från straffområdeslinjen men sköt precis över målet.
I 57:e minuten byttes Madelen Janogy in i hemmalaget. Elva minuter senare - i den 68:e minuten stod hon för reduceringen. Efter en fin skarv av Zoe Ness blev hon fri med målvakten Lina Lundqvist som får händerna på bollen som ändå går in i mål. Efter reduceringen blev det bättre fart på hemmalaget. Bara fem minuter efter målet fick Janogy en chans till kvittering efter framspelning av Elin Nyman, men skottet gick utanför bortre stolpen. Minuten senare fick Janogy ytterligare en chans till kvittering när hon rundade målvakten och skulle bara skjuta in bollen i mål, men på mållinjen stod Robyn Decker och räddade. Janogy fick bollen i retur och tog ett nytt skott. Denna gången räddade Lundqvist med en fotparad. Mallbacken skapade chanser för kvittering, men var riktigt ineffektiva.
I 73: e minuten byttes Agnes Dahlström ut mot Julia Roddar. Första gången Roddar rörde bollen slog hon ett inlägg från högerkanten till Kvarnsvedens bästa spelare Sarah Elnicky som vid bortre stolpen nickade in bollen i mål. Matchen var avgjord.
Kvarnsveden har tagit sin första seger i Damallsvenskan och är obesegrat efter två matcher.

Mål 0-1 Caroline Lundberg (5), 0-2 Agnes Dahlström (47), 1-2 Madelene Janogy (68), 1-3 Sarah Elnicky (74).
Publik: 508