Rosengård till semifinal mot Piteå

FC Rosengård vann den skånska kvartsfinalen i Svenska cupen mot Vittsjö på bortaplan med 2-0 (1-0) och får möta Piteå IF i semifinal, även det på bortaplan.
Lina Salmi gjorde första målet för FC Rosengård mot Vittsjö. Foto: Bildbyrån (arkiv)

Säkert men inte överlägset. Vittsjö vilade halva startuppställningen från Eskilstuna-matchen. Mot den bakgrunden gjorde Vittsjö en stark insats.
Det hade behövts att Linda Sällström satt någon av matchens första målchanser för att skaka mästarna.

Rosengårds 1-0 kom efter ett uppspel längs vänsterkanten , inlägg av Ali Riley mot bortre stolpen där Iina Salmi mötte med pannan.
Sedan var inlägget från Natasa Andova ytterst nära att nå Iina för ännu ett mål, men då lyckades Josephine Chuwunonye bryta halvmetern framför mållinjen.

I andra halvlek var det ännu närmare när Vitsjö-målvakten Shannon Lynn på ett fantastiskt sätt liggande raklång i luften räddade Martas närskott.
Ebba Wieder prickade ribbans ovansida i början av andra halvlek.
– Det mesta blev bättre i andra halvlek, tycker FC Rosengårds tränare Jack Majgaard men tycker att Vittsjö bjöd bra motstånd. För övrigt var det en njutning att sitta bredvid en plan med kortklippt naturgräs.
På onsdagförmiddagen täcktes den emellertid av snö...

Tempot sjönk ju mer FC Rosengård kontrollerade skeendet.
– Vi borde klivit fram litet mer, erkänner Vittsjö-tränaren Håkan Magnusson.

Hoppet levde för hemmalaget fram till att FC Rosengårds inbytta Hanna Persson satte 2-0 efter ett anfall iscensatt på vänsterkanten av Lieke Martens.


Emma Wieders snabba fötter fanns också med i förarbetet.
Lieke Martens fick priset som bästa Rosengårdspelare, målvakt Shannon Lynn hemmalagets.
En extra ros ska dock gå till unga Ebba Hed som placerats att möta Marta på vänsterbacken.
– Jag var rejält nervös innan jag haft de första bollkontakterna, erkände Ebba efteråt och fick uppmuntrande erkännade av Marta efteråt.
– Det var nog inte min bästa dag, tillade hon.