Göteborgs första trepoängare

Kvarnsvedens IK satsade allt för att nå en kvittering mot gästande Kopparbergs/Göteborg som ledde med 1-0 med bara minuten kvar att spela. Då klev landslagsforwarden Pauline Hammarlund ut ur skuggan och satte spiken i kistan till 2-0 för bortalaget.
MålvaktenLoes Geurts räddade Göteborg från att tappa poäng mot Kvarnsvedens IK. Foto: Bildbyrån (arkiv)

Kvarnsveden inledde matchen starkt och vann en hel del bollar på mittfältet där man var snabba att vinna andralägen. Elitettans skyttedrottning 2015 Tabitha Chawinga visade sin kvalitet gång på gång. Med sin låga tyngdpunkt briljerade hon stundtals med sin fräckhet och snabbhet men fick gå mållös ifrån planen denna dag.

Kopparbergs/Göteborg jobbade sig in i matchen, var snabbt i omställningarna, varierade med långa och korta bollar och hittade fram till Pauline Hammarlund som var hårt bevakad och hade svårt att skapa egna lägen. Nära dock när hon vände och hittade Elin Rubensson i mitten som skarvade bollen åt vänster där Rebecca Blomqvist löpte in i straffområdet men skottet gick tätt utanför. Någon minut senare upprepade sig historien med skillnaden att Rebecca Blomqvists skott nu gick i mål hennes och Kopparbergs/Göteborgs första i årets Damallsvenskan.

Kvarnsveden spelade bestämt och som nykomling såg laget väl förberett ut. Spelarna klev inte undan i närkamperna och det märktes ibland att göteborgskorna nog blev lite tagna på sängen. Kanske hade de väntat sig att få lite längre tid att behandla bollen än vad som bjöds.
Chanser att göra mål saknade inte Kvarnsveden. Både Tabitha Chawinga och Caroline Lundberg spelade till sig chanser men Loes Geurts i Göteborgs-målet spelade säkert.

Andra halvlek blev inte olik första, där båda lagen skapade gott om chanser.

Kanske var det ett litet övertag för Kopparbergs/Göteborg där landslagsforwarden Pauline Hammarlund såg något irriterad och uppgiven ut efter att vara ständigt bevakad.
Det var inte många löpbollar som hittade fram till henne och vid övriga möjligheter som laget skapade var för det mesta den sista passningen för dålig så chansen rann ut i sanden.
Kopparbergs/Göteborgs Maja Göthberg som gjort bra ifrån sig på högerkanten fick sig en tryckare i samband med att hon slog ett inlägg, föll och skadade sig. Det såg ut som hon gjorde illa armen eller axeln och fick i alla fall bryta matchen 20 minuter in i andra halvlek och Freja Hellenberg kom in.
Det blev ett ganska långt uppehåll på runt 5 minuter som också lades till mot slutet.

Kvarnsveden forcerade rejält just i slutet och försökte med allt man hade för att få till en kvittering som nog ingen av de 1.277 på läktarna hade protesterat emot.
Tabitha Chawinga hade två kvalificerade möjligheter men båda räddades av Loes Geurts i målet.
Med bara minuten kvar snodde Pauline Hammarlund bollen, gjorde en spelare, gled vidare och sköt ett avigt skott som för övrigt säkra Adelaide Gay i Kvarnsvedens mål inte nådde.
En måltjuv fick sätta punkt för matchen och Kopparbergs/Göteborg kunde vända hem med 3 sköna poäng - de första i årets serie.