Borde inte ha blivit mållöst mellan AIK och QBIK

Det var två lag som förlorade sina senaste matcher som idag möttes på Skytteholms IP i Solna. AIK tog emot QBIK från Karlstad. AIK förlorade så sent som i tisdags derbyt mot Hammarby och QBIK förlorade mot Östersund. Dagens match slutade 0-0 inför 178 åskådare.
Eldina Ahmic, AIK, med bra chans i slutet av matchen men QBIK-målvakten Nora Abolins täcker. FOTO: Anders Henrikson.

Det var en match med mycket kamp, men stundtals en del fint passningsspel, dock en hel del slarv vid hörnor och väldigt många offsidelöpningar, främst från QBIK. Båda lagen spelade sig ganska enkelt fram till det som skulle vara bra målchanser om inte den sista passningen eller bolltouchen varit så dålig. Fick lagen till avslut gick de ofta på en motståndare som täckte skotten eller så räddade målvakterna.

Redan i nionde minuten höll det på att bli mål för AIK. Eldian Ahmic slog en frispark när mittlinjen. I straffområdet nickade QBIK:s Mia Skoglund bollen ganska nära sitt eget mål. Bollen gick till en av många hörnor i matchen.
I 25:e minuten fick hemmalagets Nicole Modin en chans på ett högerinlägg, men nickade precis över målvakt och mål. I 38:e minuten kom QBIK:s farligaste chans genom Jordan O´Brien som efter ett inspel från vänster fick hon med sig bollen i kamp med flera AIK.are och lyckades till och med avsluta. Bollen gick dock precis utanför stolpen.
I den sista ordinarie minuten av första halvlek fick även Kristine Mangasaryan i AIK ett skottläge från höger som målvakten räddade till hörna.
Det var en jämn första halvlek.


I andra halvlek skapade QBIK lite fler chanser, men målvakten Hanna Persson stod hela tiden rätt och kunde rädda ganska enkelt. Inom några minuter hade både Erica Stolpe och Erica Eriksson skott som Persson räddade.
Med 20 minuter kvar fick AIK en frispark som togs av Eldina Ahmic. Hon hittade Nicole Modin som avslutade med en nick, dock utanför.

I 80:e minuten byttes AIK:s Elin Sjölander in i matchen. Minuten senare hittade hon en annan inhoppare Estibaliz Montes De Oca Munoz som sköt ett skott som gick till hörna via QBIK-spelare. Med fyra ordinarie minuter kvar kom den bästa chansen. AIK:s högerback Linda Augustsson slog en frispark från högerkanten på mitten av plan. Bollen nådde fram till Mathilda Rosqvist i vänstra delen av straffområdet. Rosqvists avslut hamnade i stolpen. På stopptid drev QBIK:s bästa för dagen Hanna Terry in från vänster och avslutade, men målvakten räddade och matchen slutade 0-0.

Taggar: ,