FC Rosengård hotar Piteå IFs stolta förlustnolla

Fjolårstrean Piteå IF har inlett Damallsvenskan bättre än förra säsongen. Då hade man en poäng efter två omgångar nu har PIF spelat ihop fyra. Som avslutande match i den tredje omgången väntar FC Rosengård borta, en match där mästarlaget står som favorit men där Piteå IF inte ser sig slaget på förhand.
Piteå jublar efter full pott i mötet mot Göteborgs FC i första omgången. Foto: Bildbyrån

Tränaren Stellan Carlsson berättar att man sedan senaste matchen mot Umeå IK kunnat träna på bra, alla spelare utom en, Ellen Bergkvist, är tillgängliga.
Motståndarnas många skador är inget att han vill lägga något stor vikt vid.
– Nej, det är som det är och alla drabbas vi från tid till annan. Vi får fokusera på vårt, svarar han när jag för det på tal.

Hur analyserar du PIFs insatser så här långt, vad finns att glädjas åt och ta med sig att förbättra?
– Vi har inlett Damallsvenskan bra. En vunnen och en oavgjord och flera olika målgörare i matcherna, vilket är en styrka i sig. Fasta situationer är en annan viktig ingrediens i vårt spel som också fungerat bra, och sammantaget är jag positiv till vår inledning. Fastän det är tidigt på säsongen så märks det att vi är på rätt väg, säger Stellan till damfotboll.com.

Mötet med mästarlaget på onsdagen då, hur går tankarna där?
– Som du säger är det FC Rosengård de senaste årens dominant inom damfotboll och självklart ställs vi inför en tuff utmaning men det ska bli kul. FC Rosengård har mycket kvalitet och det gäller att vi är konsekventa och beslutsamma i vårt spel. Antar att de vill ta kommandot i början och då gäller det för oss att jobba hårt och verkligen vara med på tårna. Vi ser fram emot matchen med tilltro till vårt spel och vår egen prestation, avslutar Stellan.

Malmö ip onsdag 4 maj kl 19, Damallsvenskan FC Rosengård – Piteå IF