Lika nöjdhetsfaktor för både QBIK och Holmalund

I ett soligt Karlstad spelade hemmalaget QBIK 1 – 1 mot gästande Holmalund IF Alingsås inför 189 personer i publiken. Resultatet räckte dock inte för hemmalaget att ta sig ovanför nedflyttningsstrecket

I ett soligt Karlstad spelade hemmalaget QBIK 1 – 1 mot gästande Holmalund IF Alingsås inför 189 personer i publiken. Resultatet räckte dock inte för hemmalaget att ta sig ovanför nedflyttningsstrecket

Det var hemmalaget QBIK som startade matchen bäst, och fick tidigt en chans att ta ledningen när Hanna Terry fick en chans framför öppet mål, men bollen smet försmädligt förbi mållinjen och ut. Därefter blev det en mer kämpamatch från båda lagens sida, men inga farligare chanser, det blev mer ett fotbollskrig mitt på plan. I den 39:e minuten tog hemmalaget ledningen med 1 – 0. Målet snyggt insparkat med en riktig rökare av Hanna Terry.

Andra halvlek hann knappt starta förrän Holmalund kvitterade till 1 – 1 i den 46:e minuten efter en hörna som resulterade i lite kaos framför hemmamålet, och som blev till mål till slut. Målet gjordes av Oliva Sultan. Efter detta tog gästerna över lite av matchen, men i mitten av halvleken blev det återigen ett ställningskrig mitt på planen mellan de båda lagen. I den 69:e minuten fick QBIK en chans att ta ledningen igen, men bollen flög strax över målburen, och direkt efter det fick Holmalund en exakt likadan chans . Till matchens lirare utsågs i QBIK Hanna Terry och i Holmalund Ronia Gustafsson.

– Det var en tuff match, säger Mikael Prodér, tränare i Holmalund. Vi kom inte upp i nivå, och missade våra chanser. Men QBIK är en tuff motståndare. Och det kunde ha gått åt vilket håll som helst, så 1 – 1 är väl ett rättvist resultat.

– Det var en svårspelad match, säger Ronny Spjuth, tränare i QBIK. Inget av lagen får till det. Det var bara krig. Men det spelades en amerikansk fotbollsmatch här i går, så planen var svårspelad idag. Men Holmalund är ett bra lag och vi släpper till ett enkelt mål. Så 1 – 1 är väl rättvist.