Göransson fick dispens - klar för Mallbacken

Det var i söndags som Mallbacken presentera nyförvärvet Antonia Göransson, 25, som bland annat har meriter från spel i VM, OS och EM. Ett krux återstod nämligen det att transferfönstret var stängt och öppnar först i juli men Mallbacken hoppades på att Svenska Fotbollförbundet skulle anta den dispensansökan klubben skickat in. Det gjorde den och nu är Antonia spelklar för Mallbacken.
Antonia Göransson spelklar för Mallbackens IF. Foto: Bildbyrån

Antonia Göransson har skrivit på för resten av säsongen med Mallbacken något som gläder tränaren David Uvenclir:
–Det är förstås en välmeriterad spelare vi få in i truppen och det tackar man inte nej till säger han och fortsätter.
– Antonia har visat på träningen att trots lite frånvaro ifrån fotbollen är hon klart på gång. Hon är snabb, tvåfotad och fysisk och kommer säkert att bli nyttig i vårt lag. Om det blir aktuellt med debut redan på söndag det får vi se. Känslan är väl att matcha in henne lite försiktigt i början.

I en tidigare intervju på damfotboll.com sade Antonia följande om klubbytet.
– Jag känner att jag behöver en mjuk omstart och det kan jag få här. Det är lite som jag är van vid från t.ex Vittsjö, en liten mindre ort men med mycket folk som hejar fram sitt lag. Jag ska bo i Sunne, där de flesta andra bor och där har vi det mesta vi behöver. Nära till gymmet, kombihallen och till träningen. I Seattle tog det minst 45 minuter till träningen och jag tycker det är så härligt att slippa de långa resorna. Nu kan jag gå eller cykla till träningarna, vilket jag tycker är skönt.