Nykomlingar känner sig redan som hemma

I Elitettan har tre lag dragit ifrån i toppen där obesegrade Limhamn Bunkeflo (LB 07) tronar ensamt på 15 poäng. Bland nykomlingarna i serien utmärker sig både Holmalunds Alingsås och Växjö DFF. Vi tog ett snack med Växjö DFF som inför starten hade ett uttalat mål att etablera sig i Elitettan.

Växjös DFFs tränare Pierre Persson får frågan om laget motsvarat de förväntningar han hade inför seriestarten och om de ihopspelade poängen speglar matcherna väl?
– Det kunde sett något annorlunda ut för jag tycker att vi har något för få poäng sett till hur matcherna sett ut. Men jag är rätt nöjd med prestationerna i matcherna. Visst har det trillat in lite mål bakåt men det är mer en konsekvens av vår envishet att inte släppa på vårt sätt att spela utan fortsätta spela offensivt i alla lägen och inte backa hem, säger Pierre till damfotboll.com.

Många brukar annars slå vakt om en ledning hellre än att bjuda på något, men så vill du inte se ditt lag spela?
– Nej, jag föredrar att vi kör vårt race och lär oss med tiden. Även om vi förlorar tar vi alltid med oss några bra grejor att jobba vidare med senare.

Är Elitettan så tuff som ni förväntat er?
– Vi har mött många bra fotbollslag och det ser väl ut som jag förväntat mig, bra alltså. Däremot är vi inte alls avskräckta av motståndet. Vi har inlett rätt bra och jag tror att vi med tiden kommer att bli bättre. Vi har haft lite otur med skadade spelare och fått möblera om en del men det tycker jag har fungerat ganska väl.

I nästa omgång ställs Växjö DFF mot AIK, borta. Vilka förväntningar har ni inför den matchen?
– Det är ett bra lag och det blir återigen en lång resa för oss. Våra tjejer är ännu inte vana vid att åka långt men för varje gång lär man sig och skaffar sig rutin. Vi lär få jobba hårt mot AIK som varken släppt in eller gjort särskilt många mål ännu.
Tvärtom mot er då som har 15 – 13 i målskillnad?
– Precis och vi har fyra spelare som gjort tre mål var och två andra bl.a. Venera Rexhi som gjort två. Skönt att både mittfältare och forwards kan bidra med måleriet, skrattar Pierre.

Hammarby leder publikligan med snittet 516 åskådare och ni ligger tvåa i publikligan på 466 åskådare i snitt. Växjö DFF hade platsat i Damallsvenskan med dom siffrorna, kommer ni att öka?
– Ok, men jag tror att vi kan öka ytterligare. En bra insats mot AIK och så snacket om bolltrollaren Venera Rexhi, som är grym när hon är på spelhumör, kan nog hjälpa oss på traven, avslutar Pierre.