Hammarby förstärker med EM-guldmedaljörer

Julia Ekholm och Therése Boström är Hammarbys senaste nyförvärv. Båda har vunnit EM-guld men i olika F19-landslag. Julia 2015 och Therese 2012. I sommar kommer publiken på Kanaplan kunna se dem i den grön/vita tröjan.

Julia Ekholm född 1996 var med och tog EM-guld med F19-landslaget i somras. Hon spelade alla matcher som mittback bredvid Nathalie Björn. Hon har även ett EM-silver med F17 sedan tidigare. Hon bytte efter förra sommaren från Bollstanäs i Elitettan till AIK i Damallsvenskan. Hon har återförenas nu med Julia Zigiotti Olme, Filippa Angeldahl och Anna Oscarsson som tidigare spelat i samma klubblag och landslag.
Hon är tillbaka i Sverige efter studier i USA och kan komma att debutera redan i helgens match mot Kungsbacka DFF.
– Julia är en väldigt duktig back, som var hett villebråd på transfermarknaden efter förra säsongen. Hon hade ett väldigt lyckat fjolår med EM-guld för F19 och där hon bytte Bollstanäs i Elitettan mot AIK i Damallsvenskan. För oss passar det perfekt, med tanke på skadesituationen i backlinjen, och Julia får möjligheten att träna och spela i en bra fotbollsmiljö inför höstens VM-turnering och fortsatta college-spel. En jättebra lösning för oss båda, helt enkelt, Uno i ett pressmeddelande.

Therése Boström som är född 1993 och var med och tog EM-guld förra gången det begav sig år 2012. Hon har spelat Damallsvenskan för både AIK och Umeå IK. Under de senaste säsongerna har hon lagt fokus på juridikstudier i Umeå, och spelat div. 1-fotboll under tiden, som nu avslutas och hon flyttar hem till Stockholm. Hon ansluter till truppen efter uppehållet i juli. Just nu spelar Therése i Team TG FF i Umeå.
– Therése är en rutinerad spelare med över 30 allsvenska framträdanden och även hon har ett EM-guld för F19 i bagaget. Hon har lagt fokus på juridikstudier några år nu men är sugen på att växla upp fotbollssatsningen när hon flyttar hem till Stockholm i sommar, säger Olof om Therése och fortsätter: För oss blir det en jättebra och välkommen förstärkning. Sedan återstår det att se i vilken position vi vill använda henne.