Skönt för Hammarby att vara hemma igen på Kanalplan

Andra matchen på tre dagar för Hammarby gjorde att det inte var den mest välspelade matchen. Hammarby ledde med 2-0 i paus, vilket var ganska orättvist och minst ett mål för mycket. Hammarby har ett riktigt stort självförtroende. Matchen slutade 3-0 inför 226 åskådare (samtidigt som Hammarbys herrlag tog emot Malmö FF)..Målskyttar var Olga Ekblom, Frida Sjöberg och Patricia Üre.

Efter ett drygt år på Zinkensdamms IP var Hammarbys damlag äntligen hemma på Kanalplan igen. Som lagkaptenen och matchens lirare i hemmalaget sade efter matchen.
- Det är Kanalplan som är hemma för oss. Det är en bättre plan än på Zinkensdamm och vi är vana att spela här.

I den 11:e minuten tog Hammarby ledningen genom lagkaptenen Olga Ekblom som slängde sig fram mot bollen i straffområdet och kom på det sättet före målvakten och kunde få bollen förbi målvakten och in i mål. Hammarby hade en bra period där Kungsbacka-laget mest fick jaga boll och försvara sig.

Utöver målen var det Kungsbacka genom Mimmi Asperot som hade den första halvlekens bästa målchans. i 29:e minuten tog målvakten Kathrynn Scheele en frispark som gick in i straffområdet och till Mimmi Asperot som prickade stolpen med ett skott. Ett mål där för Kungsbacka hade kanske kunnat förändra matchen.
Istället för kvittering, gick det som det brukar gå. Hemmalaget med stort självförtroende gjorde 2-0. Anna Oscarsson tog sig snyggt runt på högersidan nere vid kortlinjen och fick in bollen till Frida Sjöberg som inte ville vara sämre än anfallskollegan Ekblom utan klackade in bollen i mål. Plötsligt ledde hemmalaget med 2-0 utan att egentligen ha förtjänat det.

Inför andra halvleken kom Patricia Üre in istället för Julia Zigiotti Olme. Üre tog Ekbloms plats på topp. I den 76:e minuten fick Hammarby straff sedan Olga Ekblom fällts i straffområdet. Patricia Üre tog hand om den, men KDFF-målvakten Scheele räddade. Üre tog dock hand om returen och satte den i mål och fastställde slutresultatet till 3-0.
Hemmatränaren Olof Unogård tyckte efter matchen att det är starkt att kunna vinna när spelet inte riktigt stämmer och positivt att alla våra tre forwards gör mål och att Lina Ringshamre höll nollan igen.

Kungsbacka tryckte på i slutet för ett mål, men kom inte närmre än ett skott på frispark nära straffområdeslinjen som Lina Ringshamre fick göra en snygg räddning på och visa hur bra hon är. Hammarby bevakade mest ledningen i andra halvlek och gjorde det svårt för Kungsbacka att skapa målchanser.

Julia Ekholm gjorde debut i Hammarby. Hon spelade mittback hela matchen.
- Jag trivs jättebra med laget och jag har spelat med många av spelarna. så det kommer att bli bra. Det är ett toppenlag och toppentjejer på och utanför. Det är nytt spelsätt och nya spelare och så där, men jag tyckte att det kändes bra, över förväntan, sade Julia efter matchen.

Matchfakta:
1-0 Olga Ekblom (11), 2-0 Frida Sjöberg (39), 3-0 Patricia Üre (77).
Publik: 226.