Vittsjö håller nollorna hemma

Vittsjö tog emot gästande KIF Örebro hemma på Vittsjö idrottspark inför blott 422 åskådare denna vackra sommardag. De fick se en match mellan två stabila backlinjer. KIF Örebro spelade med hög press och har precis som Vittsjö en mycket stabil och svår forcerad backlinje, men några mål blev det inte - för något av lagen. Vittsjö GIK är fortfarande oslaget hemma på sitt naturgräs.

Vittsjö håller nollorna hemma
Vittsjö tog emot gästande KIF Örebro hemma på Vittsjö IP inför blott 422 åskådare denna vackra sommardag. De fick se en match mellan två stabila backlinjer. KIF Örebro spelade med hög press och har precis som Vittsjö en mycket stabil och svår forcerad backlinje, men några mål blev det inte - för något av lagen. Vittsjö GIK är fortfarande oslaget hemma på sitt naturgräs.

Det var bortalaget som inledde bäst. Första målchansen kom i den 11:e minuten genom Ogonna Chukwudi som fick en fin boll av Melissa Tancredi. Ogonna fick inte till skottet ordentligt utan Vittsjö-målvakten Katlynn Fraine kunde enkelt rädda. Efter den här målchansen hade KIF Örebro en dubbelhörna men lyckades inte heller då få bollen över mållinjen. Efter en halvtimmes spel fick Vittsjös Sandra Adolfsson en halvträff på bollen i ett mycket bra läge men Carola Söberg räddade enkelt. I matchens 32:a minut kom KIF Örebros bästa målchans. Veronica Perez fick en riktigt bra träff som Kathlynn Fraine i Vittsjö-målet räddade sökert.

I början av andra halvlek
provade hemmalagets forward Nkemjika Ezurike och tvingade Carola Söberg i KIF Örebro-mälet till en snygg benparad. En kvart före slut sköt Hanne Gråhns strax utanför Vittsjö-målet. Minuten senare sköt Michelle De Jongh äen frisparken utanför. Bästa chansen att avgöra matchen fick inbytta Ebba Hed i Vittsjö då hon i 84:e minuten fick på ett bra närskott som räddades av Carola Söberg.
– Hon sköt rakt på mig, skrattade Carola om denna räddning.

Georgios Papachristou KIF Örebros tränare:
- Vi spelade en bra match men resultatet speglade matchen. Vi kommer hit för att vinna men lyckades inte. En bra match från båda sidor. Vi hade bra chanser men det hade Vittsjö också.
Carola Söberg KIF Örebros lagkapten:
- Vi vet att det är en av de tuffaste matcherna att möta Vittsjö borta. Vi håller nollan. Vi blir lite tunna framåt, har många skott men saknar de heta lägena.
Håkan Magnusson Vittsjös ene tränare:
- Hemma vill vi vinna. Det är ett logiskt resultat. Vi är nöjda med att vi har bättre intensitet i matchen. Försvarsspelet gjorde vi bra men blev lite för låga. Vi har fortfarrande inte förlorat i år på Vittsjö IP. Jag tycker vi stå distansen fullt ut.
Johanna Andersson Vittsjös lagkapten:
- Jag håller med Carola, man måste göra mål för att vinna matcherna. Framåt är vi inte riktigt bra.

Text: Anders Bystedt