QBIKs tränare får gå - ny från Älta IF

Ambitionerna var högre i år för QBIK än att ligga på nedflyttningsplats i Elitettan. Konsekvensen blir den vanliga: Tränaren, i detta fal Ronny Spjuth, avskedas. Han ersätts av Omid Sulefani som till och med förra säsongen tränade Älta IF i samma serie.

– Vi kunde inte riskera att åka ur Elitettan, säger ordföranden Tommy Bang till Värmlands Folkblad.

- Det är klart att man är besviken. Jag har gett 100 procent för klubben. QVIK har höga planer för sitt A-lag och resultaten har inte gått vår väg. Jag kan bara önska laget ett stort lycka till, säger Ronny Spjuth-
Lagkapten Emelie Skålbergs kommentar:
- Det kom som en chock. Det här var inget som jag ville skulle hända, jag tycker det är mer är spelarnas ansvar än bara coachen.

- Jag är glad och hedrad över att QBIK erbjöd mig detta jobb. Första intrycket av laget har varit exakt som jag trodde och det var kanonbra. Nu är det bara att börja klättra i tabellen, säger Omid Sulefani till QBIKs hemsida.

Coach 2016-05-25 17:51

Oj, Omid....

Rufus 2016-05-26 17:14

Det ingår väl i uppdraget/jobbet som tränare att vara förste syndabock när allt inte går efter ritningarna. Kanske ska vi ändå lyssna till röster som QBIK:s lagkapten, som antydde att största felet kanske går att finna i spelarkollektivet.