Mimmi Larsson storskytt i Eskilstuna

Mimmi Larsson gjorde sex säsonger som måldrottning i Mallbackens IF. Anfallsrollen ser annorlunda ut efter klubbytet i Eskilstuna United, nu stämmer hennes skytte också i Damallsvenskan.
Mimmi Larsson har snart en handfull mål i Eskilstunatröjan. FOTO: Linnea Rheborg/Bildbyrån.

– Det var bra för mig att byta miljö. Jag har bra spelare runtomkring mig och det har blivit en bra start för mig också, säger hon.

– Som forward vill man alltid vara med och bidra men jag trodde kanske inte att det skulle lossna så tidigt, fortsätter 22-åringen som toppar Eskilstunas interna skytteliga.

Fyra mål på sex matcher är facit i den officiella statistiken, Mimmi Larsson var synnerligen inblandad vid ytterligare en fullträff (noterat som självmål, journ. anm.) och lär snart trumfa sin bästanotering i allsvenska sammanhang (fem mål 2015).

Då i Mallbacken som krigade för nya kontrakt och slet kring strecket. Som forwardsnamn var det mycket jobb bakåt när Mimmi Larsson bekantade sig med högsta serien under två år, samtidigt som laget hoppade mellan divisionerna.
– Jag fick utveckla mitt en-mot-en-spel och löpa mycket i djupled. Det var dumt att vi åkte ur (2013), men för självförtroendet var det också nyttigt att göra lite mål i ettan.

Mallbacken klarade nykomlingsåret ifjor, för Mimmi Larsson var det dags att ta karriären vidare. I Eskilstuna United har hon en mer uttalad spjutspetsprofil.
– Vi spelar ju 3-5-2, man måste tänka på samarbete mellan forwards att ligga nära och ha mycket kontakt. Sen försöker jag lägga ner extra träning på avslut, säger hon och konstaterar med glädje att bra motstånd inte är något hinder för framåtandan.

Hon präglar anfallen, laget har mer boll och skapar betydligt fler lägen än i hennes tidigare omgivning.

På Tunavallen har publiken börjat uppskatta nyförvärvet för mer än målskyttet. Mimmi Larsson har tagit med sig arbetskapaciteten och lägger åtskilliga löpmeter på gräset per match.

Helt enkelt en given nyckel i en omväxlande offensiv. Ibland är Olivia Schough partner på topp, ibland delar hon anfallsjobbet med Marija Banusic.
– Olivia och jag är mer lika i spelstilen, hon är med i djupled men är också bra på att möta boll. Marija är snarare targetforward, vi kan ändra lite beroende på vilka vi spelar mot.

Hur trivs du i Eskilstuna?
– Det går ju jättebra med laget, utanför blev det bättre än jag trodde. Det är helt fantastiskt med publikkontakten, 2 000 åskådare varje match och att vi blir igenkända också bredvid planen, säger Larsson och sällar sig till de höga ambitionerna hos den nuvarande serietrean.

– Eskilstuna var ett topplag förra året, vi strävar dit igen. Men det är en match i taget, med tre raka vinster har vi iallafall blivit mycket bättre.