Bekväm vinst för FC Rosengård

FC Rosengård behåller förstaplatsen i Damallsvenskan på bättre målskillnad, före Linköping, efter att ganska bekvämt spelat till sig tre nya poäng mot KIF Örebro i en match som slutade 3-0 och där Sara Björck Gunnarsdottir spelade sin sista match inför hemmapubliken i Malmö.
Rosengårds Sara Björk Gunnarsdottir avtackas i sin sista match inför hemmapubliken. Foto: Bildbyrån/Petter Arvidsson

Det blev en kassaskåpssäker seger för FC Rosengård som tog kommandot direkt. KF Örebro fick ägna sig med att jaga boll i en match som helt styrdes av mästarlaget. som försökte hålla igång bollen för att få upp tempot men som också lockades till allt för många små misstag när motståndet blev för lätt.

Chanserna kom men inte målen och KIF ska nog tacka tidigare landslagsmålvakten för att det inte blev fler mål. Marta snappade upp en dålig bakåtpassning men kom inte förbi Carola Söberg som läste Martas fint och i nästa sekvens även tog bollen från Natasa Andonova i nästa moment.
Lina Salmi fick iväg ett bra skott ifrån 25 meter men Söberg räddade till hörna i den 27:e minuten.

Det skulle dröja till den 35:e minuten innan Söberg fick kapitulera efter en frispark ifrån Lina Nilsson som Emma Berglund var sist på. 1-0 i paus var i underkant men KIF Örebro ska inte be om ursäkt. Man fick jobba hårt då Rosengård bekvämt passade runt bollen i makligt tempo.
Gästerna pressade aldrig på allvar bara en enda gång mot Zecira Musovic i Rosengård-målet utan alla fick mer eller mindre ägna sig åt att jobba defensivt.

Det blev fortsatt dominans för FC Rosengård i andra halvlek och det skulle till en straff i den 65:minuten då Sara Björk Gunnarsdottir fälldes i straffområdet innan ledningen kunde utökas.. Sara tog själv hand om straffen och gjorde inget misstag. Det var mittfältsmotorn Sara Björk Gunnarsdottirs sista match inför hemmapubliken i Malmö då hon i sommar lämnar för spel i tyska VfL Wolfsburg och när hon byttes ut i den 85:e minuten stod publiken (915) upp och applåderade.

Ella Masar utökade ledningen när hennes inlägg tog på Hanna Gråhns fot, bollen ändrade riktning och gick över en helt ställd Carola Söberg i målet.

The Observer 2016-06-11 19:36

Ja, bekväm seger är väl bara att hålla med om. KIF som vanligen är ett stabilt mittenlag ser ut att ha det kämpigare i år än någonsin. Rosengård snittar tre mål per match och släpper in ett varannan hittills. Linköping släpper in mål i genomsnitt varje match - kan den differensen avgöra i toppen till slut? Det är svårt att se att Rosengård skulle tappa poäng mot andra än Linköping och - om de har en kanondag - Eskilstuna och Kopparbergs. Samma, men med något större risk för poängtapp, gäller nog för Linköping.