Östersund nära poäng mot LB07

Det var nära ett tag att det inte skulle bli någon match på grund av pilotstrejken, men Östersunds DFF lyckades ta sig till Malmö i alla fall, och kommer att ta sig hem också även om det tar tid, en eloge till föreningen för det. Två gånger under matchen hade ÖDFF ledningen mot topplaget LB07, som till slut lyckaes vända matchen till seger med 3-2

Det blev 0-1 redan i tredje minuten, visserligen på ett självmål i röran framför hemmalagets målvakt Josephine Frigge, sist på bollen av Östersunds spelare var nog ensamma anfallaren Sarah Storck.
Redan efter 12 minuters spela kvitterade hemmalaget genom en fin nick av Josefine Rydle och många trodde nog då att det ganska snart skulle bli fler mål, Östersund hade inte mycket till anfallsspel, det var nästan spel på en planhalva, men bara åtta minuter senare fick Östersunds Portia Boakye på ett kanonskott från ganska långt håll och LB07:s målvakt var ganska chanslös på det och det stod 1-2 på tavlan. Det fortsatte stod sig resten av halvleken, Östersund försvarade sig mycket bra och har en duktig målvakt i Emelie Almesjö, framåt hade man nog bara ett anfall som slutade med skott utanför.

Andra halvlek var den första lik, ett tappert försvarande Östersund mot ett LB07 som anföll, men inte hade den riktiga skärpan i avsluten för att få in en kvittering. Med kvarten kvar bytte man in Nellie Lilja och Johanna Ejdelind vilket fem minuter senare visade sig vara ett smart drag då Johanna satte kvitteringen till 2-2 i ett av många anfall. Fem minuter före slutsignalen gjorde sedan Olivia Welin 3-2 på en fin nick efter en av väldigt många hörnor. De sista minuterna kund hemmalaget ta det ganska lugnt, Östersund varken orkade eller kunde komma fram till några farligheter.

Spelmässigt var det en helt välförtjänt seger för serieledarna, men beröm måste ges till Östersunds försvarspel och till deras duktiga målvakt.

LB07:s tränare Sven Sjunnesson efter matchen:
- Vi hade ett stort bollinnehav matchen igenom. Men Östersund mer eller mindre parkerade bussen i egna försvarsområdet sedan man tagit ledningen med 2–1 i första halvlek. Mina tjejer skall ha en stor eloge för att man visade moral och vilja att komma tillbaka trots att det länge såg hopplöst ut.

Text: Fredrik Helldal