Hammarby och Hovås tappar mark

I dagens toppmatch i Elitettan mellan tvåan Hammarby och trean Hovås Billdal föll inga mål. 0:0 slutade matchen i ett regnigt Stockholm och det gynnar främst serieledande Limhamn Bunkeflo.

Just nu är det fördel Malmö och Stockholm i Elitettan när det gäller platserna som berättigar till spel i Damallsvenskan 2017. Men Hovås Billdal från Göteborg ligger på tredje platsen med en match mindre spelad än Hammarby.

Det regnade ihärdigt på Kanalplan i hjärtat av Södermalm när Hammarby spelade sin sista match på arenan inför ombyggnaden. Den var egentligen redan planerat för 2015 men nu under sommaren 2016 ska det alltså lite försenad komma igång. Kanalplan ska få en ny konstgräsmatta och en läktare ska byggas.

Den behövs verkligen. Trots regnet kom ändå nästan 200 trogna fans och de fyra sittplatserna under tak var snabbt upptagna.

Matchen spelades för de mesta på mittfältet och båda lagen hade ganska stor respekt för varandra. Chansfördelningen under 90 minuter var nästan lika med vissa fördelar för gästerna under början av andra halvlek.. Först under de sista tio minuterna verkade Hammarby verkligen vilja vinna matchen och höjde tempot vid några få anfall. Men i slutändan lyckades båda försvarslinjer och målvakterna med att hålla nollan.

Limhamn Bunkeflo vann som väntat enkelt med 4:0 i Sundsvall och utökade sin ledning i tabellen.