Kristianstad tar sikte på fler hemmasegrar

Första segern för säsongen ökade energin hos nästjumbon Kristianstads DFF. Hemma mot Mallbackens IF lockar möjligheten att knipa ytterligare placeringar och kliva över strecket.
Nellie Karlsson och Kristianstad har fyllt på självförtroendet inför Mallbacken. FOTO: Avdo Bilkanovic/Bildbyrån.

– Fortsätter vi att ligga rätt i försvaret kommer de rätta lägena och vi hittar kombinationerna som vi lyckades med senast, säger Nellie Karlsson.

Nellie Karlsson inledde målskyttet mot Kvarnsveden och var en del av den offensiva trion som höll motståndet i schack i helgen. Om något var det väl underbyggt att anfallarna fann varandra och inte minst agerade rätt framför mål.
– Skönt att få lite självförtroende och sätta dit bollarna. Vi körde avslut på varje träning i förra veckan, annars har vi offensiva spelare alltid lite mer avslutsträning än resten av laget, men ”Beta” (Elisabet Gunnarsdottir) hade lagt upp det bra, säger Karlsson om en av orsakerna till att det ansträngda anfallsspelet fick det att lossna.

Hur har det fungerat hittills under säsongen?
– Vi har spelat bra bra i fem matcher, skillnaden var att vi satte våra chanser, fortsätter hon.

– Vi har skiftat positioner, jag har också spelat mycket med Jenny (Danielsson) och vi hittade varandra tidigt. Johanna (Rasmussen) är väldigt erfaren, klok och trygg. Jag har själv spelat både centralt och ytter, går mycket i djupet men kan också komma ner och möta boll.

Då har den sammanhållande kraften inte nämnts. Ida Guehai imponerade mest av alla på offensiv planhalva när Kristianstad plockade sin efterlängtade trepoängare.
– Jättekul att se henne, grym passning när jag gjorde första målet. Hon är viktig för oss, fördelar passningar men kan vara snabb också.

Årets första seger i all ära. Nellie Karlsson upplevde triumfens ögonblick av ett annat slag i säsongsupptakten. Tillbaka efter korsbandsskadan som spolierade stora delar av 2015 har hon spelat regelbundet sedan premiäromgången.
– Jag hann med två träningsmatcher innan serien drog igång också. Men det har inte varit någon stress, jag fick ta det i min egen takt och allt har funkat bra, säger hon om återkomsten.

När fick du in bollkänslan på allvar?
– Jag var ju med och tränade under hela försäsongen, men det tar några månader att komma in i matchtempot och vänja kroppen vid belastning.

Återhämtning till sexpoängsmatch
Med bara fyra dagar mellan matcherna har KDFF fått lägga visst fokus på återhämtning i uppladdningen för Mallbackens besök på Vilans IP. Elvan mot nian i tabellen, båda lagen har kommer från seger.
– De skrällde lite mot Eskilstuna och är vana att spela på gräs. Men kommer vi bara upp i nivå har vi stora chanser, säger Nellie Karlsson som lägger stor vikt vid torsdagsmatchen.

– Det är en viktig match och vi har tre viktiga matcher innan uppehållet, möter också Umeå och Djurgården. Vi hoppas att gå ut med full pott, då ser allt mycket bättre ut.

Torsdag 19.00 Kristianstads DFF - Mallbackens IF