KIF Örebro tillbaka i vinnarspåret

KIF Örebro som inte vunnit en match sedan Damallsvenskans tredje omgång tog med dagens vinst, 0-1 borta mot Kvarnsveden, ett rejält kliv upp till en sjundeplats i tabellen.
KIF Örebros Melissa Tancredi blev matchvinnare borta mot Kvarnsveden. Foto: Bildbyrån

Det blev en kamp på mittfältet mellan två lag som inte lyckades skapa mycket i anfallsväg.

KIF Örebro tog ledningen efter ett fint anfall där Michelle de Jong hittade ut till Ogonna Chukwudi på vänsterkanten. Hennes inspel efter marken vräkte sig Melissa Tancredi fram på och fick in lågt vid första stolpen, Adelaide Gay i Kvarnsvedens mål var chanslös.

Ett ställningskrig kan man likna matchen vid. Om Megan Toohey var tongivande i Kvarnsveden såg var Michelle de Jongh det i KIF Örebro tillsammans med Veronica Perez som börjar hitta rätt och med sin fina teknik och skapliga skott låg bakom en del sköna djupledspass.

Tancredis mål skulle bli matchens enda men både Kvarnsveden och KIF Örebro hade bollar i ribba och stolpe. KIF Örebro stängde för det mesta av spelvägen för vindsnabba Tabitha Chawinga som sin vana trogen skapade oreda i bortaförsvaret. Bästa chansen fick hon i andra halvlek. Ett inkast på mittplan nickades mot Kvarnsvedens försvar som dock snabbt lyfte en långboll tillbaka mot Örebros dito. KIF backarna var inte helt på tårna och bollstudsen ställde dem medan Tabitha Chawinga, snabb i uppfattningen tog vara på den och plötsligt var fri med Carola Söberg i Örebromålet. Skottet – lyftningen tog dock i överliggaren och närmare en kvittering än så kom inte Kvarnsveden.

Vi konstaterar att det tätnar till sig i botten av tabellen. Efter omgångens resultat skiljer det nu bara 4 poäng mellan Umeå IK i botten och KIF Örebro på en sjundeplats.