Emma Lind vill mer efter resan till serietoppen

De första månaderna i den nya klubben fick hon skruva ner konkurrensinstinkten och ta sig tillbaka från skada. Nu tävlar Emma Lind på lika målvaktsvillkor i LB07 och trivs med tillvaron i Malmö och i toppen av Elitettan.
Emma Lind har siktet inställt med LB07. FOTO: Petter Arvidson/Bildbyrån.

– Det vore en häftig känsla att få ta på sig guldhatten i slutet av säsongen, det finns i bakhuvudet men vi måste jobba på och jobba hårt för att nå dit, säger hon.

Efter tio matcher har LB07 skapat en lucka, sex poäng före tabelltvåan Hovås Billdal och ytterligare en pinnes marginal till lagen på fel sida strecket.

Det ger arbetsro men manar till fortsatt driv hos keepern som nyss börjat bekanta sig med upplägget. Emma Lind låter inte tankarna sväva iväg men är klar över målsättningen.
– För egen del ville jag ju komma hit och bidra, sedan är målet att spela i Allsvenskan.

Läget har ljusnat, också när nyförvärvet skärskådar sin egen roll i laget. Alldeles i början, när 20-åringen var fast besluten att visa vad hon kunde mötte motgångarna upp i Malmö.
– Jag fick en eventuell stressfraktur i foten som visade sig vara något annat. När jag kom tillbaka kom en smäll mot benet i Siriusmatchen och tillbaka till ruta ett. Lite tur att jag kan spela idag, men nu är jag fullt igång, säger hon om den brokiga säsongsupptakten.

Damfotboll.com samtalar med målvakten efter hennes tredje match med LB07. Seger 2-1 mot Hammarby, på det hela taget stabilt och ett litet plus för spelaren längst bak i banan.
– Lite nervöst i och med att det var min första hemmamatch efter långt skadeuppehåll. Vi hade pratat, jag och backlinjen, om att ha det lite tätare mellan oss. Vid målet är vi inte riktigt på tå, annars håller vi ihop det bra.

Andra året i Elitettan
Apropå att pröva något nytt och ta sig igenom tunga perioder. Östgötatalangen lämnade lite av det trygga i lokalkontakten med Boren, Kenty och Smedby bakom sig ifjor, sökte sig vidare. Bland flera erbjudanden passade Jitex på att förstärka sin målvaktsuppsättning.
– Det var ett tufft år där, vi hade förväntningar på oss men åkte ur serien, säger Lind som tog karriären vidare till en klubb hon funderat på redan inför den första flytten.

– Förutsättningarna kändes bättre i Göteborg just då. Jag fick nya kompisar och ångrar inte valet, men det är fotbollen som får styra var man hamnar.

Från botten till toppen av Elitettan, hur stor är skillnaden?
– Tempot är en stor skillnad, samtidigt som jag har hoppat runt ganska mycket de senaste åren. Här har det funkat bra, tjejerna tog hand om mig när jag kom. Jag tyckte inte om skåningar innan men de har visat sig från den bästa sidan.

Medan LB07 obesegrat röjer mark i tätstriden har Emma Lind mer vardagligt fokus på att finslipa sin målvaktsstil. Mycket har de första sex-sju åren mellan stolparna fostrat fram, annat är i skapande form för närvarande.
– Jag har bra tillslag när jag spelar ute, är lång och det gör mig stark i luftrummet. Sen är det en ny målvaktstränare här för mig (Ola Tidman), med en annan syn på hur målvaktsspel ska vara. Jag försöker jobba efter hans idéer, det blir mycket smådetaljer.

De stora penseldragen är i övrigt uppritade för den ambitiösa målvakten. Emma Lind vill dit fotbollskunnandet och för all del laget tar henne just nu.
– Jag kör fotboll fullt ut, så får vi se var det hamnar. Jag har mina drömmar och mål, första steget kan bli allsvenskan nästa år och sen vill jag vidare därifrån.

Rufus 2016-06-28 11:04

Bra kämpat, Emma! Fortsätt nu klättringen mot målvaktstoppen - lycka till!