Semifinalklart i U17-EM

Norge och Spanien säkrade de sista platserna och möjlighet att spela om medaljerna. I Norges fall innehöll den sista gruppspelsdagen flera faktorer att kontrollera med försenad matchstart på grund av häftigt regn.

Sista omgången på samma tid är en gammal princip i många idrottssammanhang. Med regntunga skyar över Plzen var avkall nödvändigt, efter fyra timmars väntan kunde Norge och England inleda uppgörelsen om den ena semifinalplatsen i gruppen (Nederländerna var redan klara).

Väntan bekom åtminstone inte Norge som gjorde sin bästa match hittills i turneringen. Jenny Kristine Røsholm Olsen ordnade 1-0 med ett stolpnära skott efter åtta minuter och greppet blev ännu starkare efter Malin Sundes nickmål. Bakom båda assisten - mittfältskuggen Olaug Tvedten oroade ständigt det engelska försvaret med split vision och övat frisparkskunnande.

England kammade noll på spelövertaget efter paus och får resa hem från Tjeckien.

Avgörandet i den andra gruppen kom när Spanien kvitterade mot Frankrike och sedan höll ihop försvaret den sista halvtimmen. Det gav avancemang på målskillnad, i sällskap med Tyskland som lekte hem sin match.

Resultat,
grupp A
Tyskland-Tjeckien 5-1 (Anyomi 2, Wieder, Schneider, Rackow; Khyrova)
Frankrike-Spanien 1-1 (Martin; Andujar)
Tyskland 9p, Spanien 4p (+5), Frankrike 4p (+4), Tjeckien 0p.
grupp B
England-Norge 0-2 (Røsholm Olsen, Sunde)
Nederländerna-Irland 0-0
Nederländerna 7p, Norge 6p, England 3p, Irland 1p.

Semifinaler (torsdag)
Tyskland - Norge & Nederländerna - Spanien
Eurosport 1 sänder en av matcherna (17.30)

Taggar: , ,