Eskilstuna vände och vann

Emma Jansson krutade in ledningsmålet för KIF Örebro och gav Eskilstuna United uppförsbacke efter en rörig start. Med målsprutan Mimmi Larsson, Petra Anderssons första allsvenska fullträff och Malin Diaz i strålande vårform blev det hemmaseger till slut.

Emma Janssons träff till 0-1 efter sju minuter var lika klockren som försvarsarbetet från hemmalaget var tveksamt, med tappad boll och markering. Den tidigare Unitedspelaren aviserade om rejäl laddning i förhandsintervjun med damfotboll.com och fick ut all kraft i skottögonblicket från distans.

Resten av matchen var inte dålig från Örebros håll, men Eskilstuna var bättre och kvitterade mindre än tio minuter senare när Petra Andersson fångade upp en retur från målvakten Carola Söberg med huvudet.

Övriga huvudingredienser i Eskilstunas vändning var Malin Diaz, utmärkt i sin rätt fria roll med passnings- och bollhållaransvar och Mimmi Larsson på humör att förvalta alla fina framspelningar.

På 2-1-målet få minuter före paus fick hon bollen mellan benen på Söberg som kompenserade med att rädda en straff i andra halvlek.

Örebro hade chanser att kvittera, Jenny Hjohlman prickade målramen men går vidare som sexa till hemmamatchen mot Linköpings FC i nästa omgång. För Eskilstuna gäller andraplatsen och nykomlingen Limhamn Bunkeflo borta till helgen.