Annica Svensson korsbandsskadad

Eskilstuna United blir av med erfarenhet och kantkompetens. Annica Svenssons knäkänning efter en träning visade sig vara ett avslitet korsband.

Mittfältaren medverkade i Eskilstunas segermatch mot Rosengård men fanns inte med i måndagens uppställning mot Örebro.

Slutförklaringen och skadedomen har kommit och Annica Svensson missar resten av säsongen.
– Jag är just nu mest chockad och oerhört ledsen att jag inte kommer få spela fler matcher i år, säger hon till klubbens hemsida.

34-åringens meritlista omfattar fem allsvenska klubbar - Djurgården/Älvsjö, Hammarby, Tyresö och Vittsjö innan Eskilstuna kallade från och med 2014.

Då var hon mest känd som gedigen back, utvecklingen har gått mot att bli stark flankspelare i klubbens numera inövade modell. Svensson inledde också säsongen med kraft som sparringpartner och konkurrent till landslagsspelaren Hanna Glas.

Med främre korsbandet i ena knäet av väntar istället operation och rehab, Svensson är alltför bekant med upplägget efter en skadesmäll 2008.

Då ledde vägen tillbaka till VM och OS med landslaget.
– Jag kommer sakna att spela på Tunavallen framför vår fantastiska publik. Men jag kommer göra mitt bästa vid sidan av planen för att ta mig tillbaka och hjälpa laget på bästa möjliga sätt, säger hon.

United har mer bekymmer, löftet Sara Linnakallio väntar på besked om sin knästatus efter en skada i helgens F19-match enligt Eskilstunakuriren.