Kvarnsvedens keeper nästa korsbandsoffer

Lina Lundqvist gjorde en stormatch, höll tätt bakåt så att Kvarnsvedens IK kunde vända matchen mot Djurgården. Ett av hennes ingripanden blev dock dyrköpt - nu har målvakten hamnat på skadelistan i Borlängelaget.

– Det är en knäskada, på bakre korsbandet i höger knä, säger tränaren Jonas Björkgren till damfotboll.com.

2017 var året när Lina Lundqvist skulle gå från andraval till fullfjädrad förstakeeper i högsta serien. Ambitionerna ledde till en lovvärd start med fina parader i flera matcher - innan smällen mot Djurgården.
– Hon gör en fantomräddning och landade fel. Sedan spelade hon klart matchen, vi hoppades att det inte skulle vara så illa.

En magnetröntgen i veckan gav mörkare svar, svart på vitt att Lundqvist åtminstone blir borta fram över EM-uppehållet i sommar.
– Ena dagen är hon uttagen i veckans elva på någon sajt, dagen efter är hon korsbandsskadad. Men korsbandet var inte helt av, hon är ordinerad några månader med knäskydd. När hon landat med beskedet ska hon få en tid och tänka ut hur rehabtiden ska bli, säger Björkgren som får hantera faktumet med ett nytt namn mellan stolparna.

Bakom Lundqvist har Kvarnsveden Jenny Wahlén som så här långt fått speltid i F19-laget.
– Tanken var att hon skulle fasas in bakom Lina i år. Trots sin ålder (18 år, journ.anm.) är hon stark och orädd i utrusningar. Sedan är det klart ett stort steg att börja beta av allsvenska matcher, säger Björkgren efter det tunga beskedet.

– Något annat kan vi inte göra fram till sommarfönstret, vi får täcka upp underifrån.