McLeods fokus ska ge ny nolla

Förra våren drog Erin McLeod sönder knät. I söndags gjorde den kanadensiska målvakten comeback och debut i damallsvenskan. Under söndagseftermiddagen gästar hon och Rosengård Hammarby i jakten på lugnet.

Erin McLeod värvades till Rosengård inför fjolåret och skulle konkurera med målvaktstalangen Zecira Musovic om en plats i mesta mästarnas. Så blev det inte, stjärnålvaktens knä gav vika under en tidig Champions League-match. Den damallsvenska debuten fick vänta. I lite mer än ett år. Förra helgen var McLeod tillbaka i målet. Rosengård slog Göteborg med 5-0.
- Det känns bra. Jag är fortfarande ovan. Kroppen värker efter matcherna och sådär - jag är inte 20 längre, säger McLeod till damfotboll.com och fortsätter:
- Men förutom det känns det fantastiskt. Laget är fantastiskt!

McLeod och Rosengård höll säsongens första nolla mot Göteborg.
- Det var viktigt att hålla nollan. Vi har släppt in tidiga mål och kommit tillbaka, men mot Eskilstuna gick det inte. Nu vet vi att måste prestera bättre. Mot Göteborg gjorde vi fortfarande misstag, men vår reaktion på dem var annorlunda. Vi hade varandras ryggar, vi sprang för varandra.

Nu vill laget hålla tätt bakåt mot Hammarby, ett lag som inlett säsongen med en poäng på de fyra första matcherna. Nykomlingen ligger sist i tabellen. Det gäller för guldfavoriten Rosengård att hålla fokus och underskatta motståndarna.
- För målvakter och försvaret är det nästan svårare att spela mot sådana lag. Så det här kommer nog bli ett riktigt bra test för oss. Att släppa in mål tidigt handlar om mental fokus - nu vet vi det och måste fokusera och vara organiserade hela matchen.