Fanny Andersson: "Blir en erfarenhet rikare"

Fanny Andersson ägnade helgen åt seriematch och fick begrunda förlusten med KIF Örebro. Sedan kom ett samtal från förbundskaptenen som ändrade känsloläget.

– Jag blev superglad, det är nervöst och förväntansfullt. Nu kommer jag bli en erfarenhet rikare, säger hon.

Debuterna ser ut att dugga tätt för 22-åringen. I april spelade hon för första gången i Damallsvenskan, satte igång den starka vår i ett svagt spelande klubblag som landslagsledningen uppmärksammat.

Pia Sundhage och Lilie Persson hade också koll på mittfältaren som gedigen U-landslagsspelare och efter det något ovanliga karriärsteget att lämna Elitettan (IK Sirius) för norska ligan.

Under 2015 hörde Kolbotn av sig och ordnade affären mitt i sommaren.
– De var väldigt intresserade och jag tog chansen istället för att vänta ett halvår på en allsvensk klubb.

Vad lärde du dig under två år i Oslo?
– Första flytten, till ett nytt land - jag utvecklades mer än vad jag gjorde hemma. Sen gick allt lite snabbare, norsk fotboll är snabb med mycket kontringar så jag fick öva på löpstyrkan. Där spelade jag dock mycket kant, i Örebro spelar jag centralt och det känns bättre, säger hon.

Klubbkompisen Lisa Dahlkvist är en rutinerad rygg att luta sig mot när Fanny Andersson om två veckor reser till Göteborg och det stora landslaget. Andra bekanta ansikten möter upp i blågult.
– ”Nattis” (Nathalie Björn) och jag är väldigt bra kompisar, vi spelade tillsammans i Sirius så det är skönt att ha den tryggheten, säger hon inför tio dagar med landslaget.

Pia Sundhage har förhoppningen klar på debutanten,
– Det finns en chans att hon blir med i en EM-trupp. Då handlar det om att våga och tänka utanför boxen. Hon måste vara sitt bästa jag på varje träning. Det ska bli väldigt intressant att se hur hon klarar detta, säger hon under presskonferensen.