HBK-legend till Vittsjös ledarstab

Vittsjö GIK tog årets första hemmaseger, plockade placeringar i tabellen och har dessutom stärkt upp i ledarstaben. Fredrik Andersson med en lång spelarkarriär i Halmstad BK och ledaruppdrag i samma klubb syns numera vid tränarbänken.
Fredrik Andersson är ny vid Vittsjöbänken. FOTO: Krister Andersson/Bildbyrån (arkiv)

Fredrik Andersson smygsmartade med ögonen på några träningspass i norra Skåne. Helgen som gick följde han med på bortaresan till Piteå, på torsdagen var det dags för debut i lite mer offentligt ljus.
– Jag var nere, hälsade på klubben och fastnade för vad jag såg och hörde, säger han om det nya uppdraget som till att börja pågår fram till sommaren.

Intryck och erfarenheter från över tvåsiffrigt antal allsvenska år, 500 matcher mestadels som backklippa i HBK-tröjan och tre år på den ”andra sidan” som klubbchef kommer till Vittsjös nytta.
– Jag är med på vissa, inte alla träningar och sedan matcherna. Jag är mest bekväm med att styra upp ett defensivt spel, sedan jag slutade spela aktivt har jag kollat upp det offensiva mer.

Vad är din roll rent konkret?
– Jag hjälper Thomas (Mårtensson), finns som understöd. Jag gillar att jobba med att förbättra det som inte är bra och förstärka det som redan är bra. Förstärka, där är det bara att se på Linda Sällströms djupledsspel, det är helt enastående. Sandra (Adolfsson) som spelat mittback har varit helt strålande och Lisa Klinga borde vara en tjej för landslaget, säger han och börjar bli varm i kläderna.

Apropå Sällström, vad betyder det för ett lag ha ett sådant, ständigt djupledshot?
– Det är oerhört värdefullt. när vi kommer upp med bollen till mittfältet och vill hitta in bakom motståndarens backlinje. I de lägena är det inte många som slår henne, säger Fredrik Andersson om lördagens, och säsongens bästa Vittsjölirare.