Damallsvenskans slutspurt i SVT

De stora TV-jättarna har det senaste året förhållit sig kalla till att sända ett flertal matcher från Damallsvenskan. Nu fyller SVT ut luckan i utbudet, sänder åtta matcher från och med början av september.

- Damallsvenskan är en av Europas bästa ligor med mängder av svenska landslagsspelare och internationella stjärnor. Vi är väldigt glada att vi kan göra den här satsningen, säger SVT:s sportchef Åsa Edlund Jönsson i ett pressmeddelande.

Säsongen 2015 var ett gyllene år för fotbollsfansen, TV4 Sport hade rättigheterna och erbjöd förutom de traditionella sändningarna också att alla matcher gick att följa via en webbplattform.

Följande år var nätsändningar, via nystartade damallsvenskan.tv. med vissa tekniska problem enda möjligheten att ta del av seriespelet från distans. SVT gjorde en punktinsats och visade höstmötet i toppstriden mellan Linköpings FC och FC Rosengård.

När vi skriver 2017 har damallsvenskan.tv. utökat sin satsning med intervjuer och stabilare sändningar. Och nu hakar alltså SVT på för sammanlagt åtta matcher.
– Blir det Lotta Schelins FC Rosengård, Olivia Schoughs Eskilstuna United eller Jessica Samuelssons Linköpings FC som står som svenska mästare efter sista omgången den 11 november? Eller kan något annat lag skrälla och blanda sig i guldstriden? Totalt kommer åtta matcher att sändas i SVT under hösten, med start i början av september. Fokus kommer att ligga på kampen om SM-guldet, skriver SVT.

Innan SVT drar igång spelas åtminstone en match av stor vikt för guldkampen, Eskilstuna mot Linköping den 29:e juni.