Nu har alla slagit alla i Damallsvenskan

Eskilstuna Uniteds nolla som obesegrat lag höll till besöket på konstgräset i Stockholm. Djurgårdens IF bidrog med energi och kraft tills den sprack, viljestarkt och sunt respektlöst spel fram till avgörandet med Tempest-Marie Norlins nick.
Djurgården firar Tempest-Marie Norlins 1-0-mål. FOTO: Johanna Lundberg/Bildbyrån.

Matchen på Stockholms Stadion inledde den åttonde omgången. Michaela van den Bulk var tillbaka i Djurgårdens backlinje, Eskilstuna använde samma startelva för femte matchen i rad och kom med fem raka segrar.

Ett övertag som inte gick att omsätta i spelsekvenserna i första halvlek, istället inledde hemmalaget rappt.

Annika Kukkonens inlägg nådde Hanna Lundqvist som prickade stolpen, bollen strök mållinjen innan Emelie Lundberg fick tag på den.

Av alla Eskilstunaspelare som snart tar sig till olika landslagssamlingar fick Lundberg göra mest rätt för sig från början, räddade när en nick från egen spelare fick en farlig bana

Djurgården utmanade alla delar av trebackslinjen med vasst passningsspel som Eskilstuna inte var i närheten av i början, pressen gjorde att bortalaget fick inrikta sig på kontringar

I slutet av halvleken arbetade United upp sig, Mimmi Larsson var riktigt nära med en spelvändning men Petronella Ekroth kom emellan när den fartfyllda anfallaren sprang på och skickade bollen mot öppet mål.

Mer från gästerna efter paus som fick större ytor att jobba i. Första målet kom - för Djurgården när Hallbera Gisladottirs frispark som slogs metern från sidlinjen nickades in med studs av Tempest-Marie Norlin.

Eskilstuna hade en halv halvlek på sig att reda ut värre bekymmer, resultat- och spelmässigt än i någon allsvensk match under 2017. Första förlusten var kraftigt på gång, bytet när Hanna Glas kom in var väntat men ändrade lite när United spred bollarna med nerverna i spel.

De fasta situationerna var farligast i kvitteringsjakten, men stod inte Gudbjörg Gunnarsdottir redo i hemmamålet agerade försvararna uppoffrande till säsongens tredje seger. Plus till hela laginsatsen, Kukkonen och Katrin Schmidt på mittfältet regerade som centrala gestalter.

Damallsvenskan 31 maj
Djurgårdens IF - Eskilstuna United 1-0 (0-0)
(Norlin)