Josee Belanger lägger av

Hon gjorde ett halvår i FC Rosengård, ännu större var bidraget till bronsmedaljen i OS i Rio. Josee Belanger är den andra kanadensiska profilen på kort tid som tackar för sig.
Josee Belangers höjdpunkt i Rosengård - hattrick mot PK-35 Vanda i Champions League. FOTO: Petter Arvidson/Bildbyrån.

I fallet med mittfältaren Kaylyn Kyle har dörren till landslagsspel stängts. Forwarden, eller backen Josee Belanger har spelat sin sista match oavsett lag.

De allra största framgångarna, och motgångarna fick hon med landslaget. Bélanger missade både VM 2011 och OS året efter med skadebekymmer, återvände och fick uppleva både succésommaren med VM på hemmaplan, avgöra åttondelen mot Schweiz till en slutlig sjätteplats och OS-bronset i Rio de Janeiro.

Några fler mästerskapsresor blir det inte, Belanger stannar på 57 landskamper och sju mål.
– Efter att jag återvände från OS, tänkte jag mycket på det (att avsluta karriären). Hade jag energi och motivation att satsa en period till? säger 31-åringen till Canadian Press.

– Jag behövde tänka igenom vad jag verkligen ville uppnå, mina kommande mål. Nu tror jag att jag genomfört allt som jag ville genomföra […]verkligen inspirera nästa generation. Att vara delaktig i fotboll och göra så att damfotboll växer.

I Rosengård landade Belanger för 13 matcher och sex mål mellan de lyckade mästerskapen.