Jessica Samuelsson: "Behöver komma in i matchtempo"

Skadekollen bland svenska spelare gav positiva svar. Hedvig Lindahl kan få speltid mot Skottland och Jessica Samuelsson klarade söndagens comeback utan bakslag.

27 spelare var igång på ÖIS-gårdens konstgräsmatta, med olika belastning under den dryga träningstimmen.

Hedvig Lindahl som anlände med vissa frågetecken efter sin fingerskada och tidigare bara sågs aktuell för träning fick tummen upp för möjligt spel, dock först mot Skottland om en vecka.
– Det har gått bättre än plan, sade landslagsläkaren Houman Ebrahimi utan att rapportera medicinska hinder för någon annan inför USA på torsdag.

Grönt ljus också för Jessica Samuelsson som återvände i spel för Linköping i söndags och fick 30 minuter i benen mot Piteå.
– Matchen igår var slutprovet, jag har haft överbelastning i framsida lår men allt verkar ha läkt jättebra.

Vad fick du för känsla under matchen?
– Det gav bra besked, jag kände ingenting och kunde köra på. En bra känsla att ha med sig hit, sade hon ungefär 24 timmar efter seriematchen.

– Jag behöver fortfarande komma in i matchtempo men det får jag göra på träningarna här, det går tillräckligt fort.

Samuelsson som fått agera ytterforward, lyckosam sådan under Linköpings skadefyllda vår innan hon själv hamnade bredvid under ett par veckor, känns som en given högerback i det svenska EM-laget.
– Jag fick testa på lite nya situationer, se allt från en annan vinkel. Sen jag har jag inte spelat ytterback i mina senaste matcher, det är bara de 30 minuterna jag fick senast. Men det kommer att gå snabbt när jag är tillbaka.

Med tanke på allt som drabbat Linköping, går det fortfarande att skynda långsamt och komma tillbaka fräsch till match?
– Vi har en ny tränarstab och ett litet annat uppläge, det är mer att kroppen behöver vänja sig vid en annan typ av träning. Med så mycket skador kanske man drar sig för att säga till, jag är tillräckligt erfaren men de yngre kanske inte vill säga till lika lätt.

Som självklar i startelvan i alla årets sju landskamper har Samuelsson sin närmsta framtid utstakad, att undvika skador och stress är prio ett.
– Det är alltid oroande att få skador, nu klev jag av tidigare än vad jag hade gjort för några år sedan. Man lär känna kroppen bättre, då behöver man inte vara borta lika länge heller.