Hanna Glas 45 minuter närmare EM-truppen

Bänkad mot USA med vissa frågetecken för hennes eventuella plats i EM-truppen. När Hanna Glas väl fick marschorder i andra halvlek mot Skottland tog hon sig mot säkrare mark inför uttagningen.

– Jag vet att jag är i bra form och det har jag förhoppningsvis visat för Pia och andra här, säger hon.

Pia Sundhage har sista ordet men Eskilstunabacken agerade efter instruktionerna i sitt inhopp. Sverige prioriterade offensivt tryck, flyttade fram och Glas hängde med från sin vänsterkant.
– Jag ville göra det jag är bra och det var bara att köra. Annars brukar jag tänka väldigt mycket, sade 24-åringen som använde sin fina passningsfot flera gånger.

Hon hittade Caroline Seger till en rungande ribbträff och slog en passning med sned vinkel till Pauline Hammarlund som var så när att få bollen innanför målramen.
– Vi hade konstant tryck och skapade mycket chanser. Sen har vi svårt att få till de sista avsluten, men bättre sent än aldrig.

Förarbetet till 1-0-målet handlade också om hennes ambitioner, i rockaden till trebackslinje flyttade Glas över till höger och forcerade.
– Jag fick en bra passning, tog den framåt. Först hade jag tänkt att spela ut den mot kanten men jag såg att Seger tog en löpning in i boxen, säger backen som kan hålla isär riktningarna.

I landslaget har Hanna Glas fått mest förtroende till vänster, i Eskilstuna United är hon framförallt högerytter.
– Jag är kanske som bäst till höger, får använda högerfoten mer. Men mig spelar det igen roll, är jag till vänster kan jag lösa det också.

I konkurrenssituationen med en vecka kvar av förbundskaptenens grubblande förslår Glas förstås bäst med sin kapacitet som vänsterback.
– Jag är bara glad för varje minut, för vad som helst tackar jag och ta emot. Sen är det svårt att sia, det är tajt om platserna men förhoppningsvis stärktes de av den här matchen.

Bland spelare i truppens gränsland lär Glas ha gjort ett hopp över flera i kön.
– Jag har gjort det jag kan göra, får släppa det och fokusera på klubben, Vi har viktiga poäng att spela om i de närmaste tre matcherna.

Hanna Glas situation i Eskilstuna kräver full koncentration, inhopp på 15-20 minuter är i underkant för en potentiell EM-spelare.
– Det har varit tufft att sitta på sidan, jag har gjort det jag kunnat på träningar också där. Jag är redo för att spela och har aldrig känt mig orolig.