Elena Sadiku knäopererad på nytt - fotbollskarriären i fara

Hon gjorde comeback i våras och kunde genomföra fem matcher med knäskydd. I den sjätte kom skadesmällen, i onsdags tvingades Elena Sadiku till ännu en operation.

”Menisken är helt av och tyvärr har jag skadat mitt korsband också”, skriver hon på sitt instagramkonto.

Den skadeförföljda mittfältaren med har fått göra flera ingrepp, både akuta och korrigerande i knäet de senaste åren.

Nyligen beskrev hon situationen och kampen för att komma tillbaka efter klubbytet till Hammarby.
– Det har varit sjukt tufft, jag hade en hemsk försäsong bakom mig med en platta och skruv i benet som inte gick att få loss. Det har strulat mycket, jag har varit nära att ge upp min karriär. Men när jag fick mitt skydd, verkade det gå att spela.

Bara minuter in i hennes första Stockholmsderby hamnade 23-åringen i gräset. Hon reste sig och spelade ytterligare 20 minuter.
– ”Visste jag att det kanske var min sista match, så ledsamt att jag inte kan ta beslutet själv”, skriver Sadiku och försöker hålla modet uppe trots det tunga beskedet.

”Jag vet inte vad det här betyder än. Men vad jag vet är att jag är en fajter. […]Och jag vet att mina åtta år i Damallsvenskan har varit den bästa tiden i mitt liv och den tuffaste”, fortsätter hon med en hälsning.

”Till min största kärlek, fotboll, vi ses igen. Som spelare? Tränare? Kommentator? Agent? Läkare? Vem vet? Jag kommer inte att ge upp.