Kosovare Asllani förtegen om framtiden: ”Fokus här och nu”

Ryktena om att hon tänker att lämna Manchester City fick hänga i luften, huvudpersonen sade varken bu eller bä om uppgifterna om ett erbjudande från en klubb i Kina. Istället anslöt Kosovare Asllani till EM-samlingen med bara blågult för ögonen.
Kosovare Asllani. FOTO: Andreas L Eriksson/Bildbyrån (arkiv)

– Det andra får vara vid sidan av, jag är verkligen här och nu med landslaget, sade hon.

Sportbladet var först att presentera Asllanis flyttplaner, GP placerade henne närmare den penningstarka kinesiska ligan. Det enda landslagsmittfältaren ville meddela var att eventuella beslut dröjer.
– Allt det där får som sagt min agent sköta, jag har full fokus på landslaget, sade Asllani som har ett halvår kvar på det gällande kontraktet med sin engelska klubb och tillbringat de senaste fem åren som utlandsproffs.

Lockar inte en återkomst till Damallsvenskan?
– Det är ingenting man kan utesluta, all familj och vänner finns i Sverige men det kan bli det ena eller det andra, fortsatte hon från en fåtölj i foajén på spelarhotellet på Hisingen.

För övrigt samma uppladdningsplats som Sverige använde inför förra EM. Asllani hade inget emot att föra tankarna och samtalet dit, med mästerskapet bara två veckor bort.
– Det känns bra, lite speciellt att komma tillbaka hit och till träningsplanen som vi hade 2013. Det är bra minnen därifrån. Nu drar det ihop sig, en tuff träningsvecka där det kommer att vara intensivt och vi ska träna ner oss för att peaka till EM-premiären.

I den senaste tidens svenska landslag har Asllani fått och accepterat sin roll som mittfältare. Pia Sundhage har måhända inte funderat helt färdigt på var hon vill utnyttja 28-åringens passningskvaliteter, själv har hon funnit sin plats.
– Jag har ju utökat min profil, varit mycket innermittfältare i landslaget på sistone. Nu är jag ytter, även en del i klubblaget. Anfallare har man i generna, men det spelar inte så stor roll. Jag är bekväm i alla offensiva positioner, sade hon.

Frågan som aldrig fick något närmare svar är i vilken omgivning och klubb hon tänker sig att trivas under hösten.