Linköping plockar in dansk talang

Värvningar mellan storklubbarna FC Rosengård och Linköpings FC hör inte till vanligheterna. Danska Nicoline Sørensen har dock hunnit med en sejour ”hemma” i Bröndby innan hon snart ansluter till ett nytt svenskt lag.

För tillfället befinner sig anfallaren med det danska landslaget i Nederländerna och får knyta de första kontakterna med klubben i augusti.
– Efter mitt besök i Linköping för en kort tid sedan blev jag säker på att klubben skulle bli den rätta platsen att fortsätta min fotbollsmässiga utveckling. Linköping har ett bra lag, ett klart koncept, en fantastisk organisation och en massa hängivna människor som verkligen vill utveckla damfotbollen, säger hon i ett pressmeddelande.

Återstår att se om hon finner sig bättre till rätta i Östergötland än i Skåne. Under 2014 spelade Sørensen nio allsvenska matcher för Rosengård men slet med att få skola i Köpenhamn och träning i Malmö att gå ihop när klubblaget lade om schemat.
– Det hela var en enda röra. Jag var inte mentalt närvarande och hamnade verkligen långt efter i skolan. Det var överhuvudtaget inte roligt att spela fotboll längre, sade hon en tid efter flytten till Bröndby till DR.

I samma intervju framstår målen tydligt för 20-åringen som nyligen fick som årets talang på den danska Fotbollsgalan:
– Jag strävar efter att bli Europas bästa anfallare. Det är bara jag själv som kan sätta gränser, om jag tror på det är det också möjligt.