Hedvig Lindahl: Fick en lektion av Lieke Martens

Matchen började rinna Sverige ur händerna efter 0-1. Eller några minuter tidigare om man lyssnade på Hedvig Lindahl. – Ett mål hänger i luften och det kommer, sade hon.
Deppigt efter slutsignalen för Hedvig Lindahl. FOTO: Carl Sandin/Bildbyrån

Sverige öppnade med pondus men tappade både boll och kontroll när strulet med uppspel och passningar drog igång.
– I första halvlek har vi ändå bra kontroll på vårt försvarsspel, men innan de får frisparken är det lite rörigt med situationer där vi inte är lika organiserade. Ett mål hänger i luften och det kommer på frispark, fortsatte Lindahl.

Det kom en tår, bland många när de svenska spelarna tog sig igenom den mixade zonen, Hedvig Lindahl hade ändå de tunga fötterna på jorden.
– När det går bra, så flyger jag inte iväg men går det dåligt går jag heller inte ner i botten. Jag kan se lite mer analytiskt på det och stå rakryggad, sade hon innan frågorna om det första baklängesmålet började hagla.

– Jag stod där och försökte täcka båda hörnen. Med facit i hand borde jag ha låtit muren täcka det första hörnet. Jag är inte nöjd, men jag fick en lektion av Lieke Martens, fortsatte Lindahl och fick förklara beslutet bakom sin position på linjen.

– Det var länge sedan jag fick en frispark så nära, känner själv att det inte skulle bli lätt att skruva in den i första från det här hållet. Generellt brukar jag stå ganska centralt för att täcka båda hållen, damspelare är inte jättelånga och det är ganska lätt att skruva upp den i första. Jag borde gjort annorlunda.

Landslagets förstakeeper under nästan tio års tid får återvända till Chelsea. En bra bas för egen framgång, måhända också för att behålla sin status med ny förbundskapten.
– Jag kommer spela fotboll och det kommer att vara en bra miljö för mig. Jag kommer utvecklas och hålla mig på den högsta nivån jag kan hålla mig på.

– Sen är det upp till nästa förbundskapten, om de ser ett värde i att behålla mig.