AIK inte närmare toppen

AIK är främsta utmanare till lagen som vill avancera i Elitettan. Med tisdagsmatchen mot Uppsala kom man dock inte närmare, tappade istället dyrbara poäng efter 2-3-förlust på bortaplan mot Uppsala.

Uppsalas Elin Åkerman gjorde både matchens första mål efter fyra minuter och det sista och avgörande fem minuter från slutet. Däremellan hade AIK 2-1 men lyckades inte ta vara på sin halvtidsledning med fullträffar av Amanda Nildén och Madeleine Rohr, båda målen kom för övrigt till efter hörna.

Moa Mattsson prickade in kvitteringsbollen till 2-2, lite revansch för en missad straff tidigare i matchen. Och till slut fick AIK-tränaren Christer Lundin summera en lite väl svängig tillställning.
– Över 94 minuter gör vi ingen bra match. Vi är dåliga försvarsmässigt och är slarviga i anfallsspelet. Grunderna satt inte idag, sade han i en intervju med klubbens hemsida.

Till helgen startar serien upp på allvar efter sommaruppehållet, AIK har alltjämt fyra poäng att hämta in på tvåan Kalmar för att göra streckstriden jämnare. Bortamatchen mot Kungsbacka handlar också om att behålla tredjeplatsen och förbli främsta utmanare till lagen som vill avancera.